|

Türkiye itirafı: Rus kulüpleri yanlış yaptı

Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, Rus voleybol takımlarının müsabakalar için Türkiye'ye gitmemesinin 'yanlış' olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
14:52 - 15/12/2015 Salı
Güncelleme: 15:53 - 15/12/2015 Salı
AA

Moskova'da basın mensuplarına konuşan Mutko, Rusya takımları Belogorie Belgorod ile Dinamo Moskova'nın, Arkas Spor ve Ziraat Bankası karşısında yapacağı maçlar için Türkiye'ye gelmemesine ilişkin, "Türkiye güvenliği sağlayabilir. Bana göre bu durumda Rus kulüpleri yanlış hareket etti ama onlar bağımsız profesyonel kulüpler ve bu onların kararı. Milli takımlar düzeyinde böyle bir şeyin olmasına izin vermeyiz" dedi.



Mutko, Türkiye'de kamp yapılmaması yönünde alınan kararı anımsatarak, "Durumu dramatize etmeye veya gerginliği tırmandırmaya gerek yok. Türkiye ile diplomatik ilişkilerimizi koparmadık. Kulüplerin Türkiye'de kamp yapmamaları gerektiğine karar verdik ama iş resmi takvime gelince bu tür kararlar almanın gereği yok" ifadelerini kullandı.



İki kulüp Türkiye'ye gelmemişti

Rus takımları Belogorie Belgorod ile Dinamo Moskova, 1-2 Aralık tarihlerinde Arkas Spor ve Ziraat Bankası ile yapacağı maçlar için Türkiye'ye gelmemişti. Rusya'ya ait savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesi nedeniyle düşürülmesinin ardından Türkiye'ye yönelik 'yaptırım' kararı alan Moskova yönetimi, Rus spor kulüplerine Türkiye'de kamp yapmayın çağrısında bulunmuştu.

#Vitaliy Mutko
#rusya
#türkiye
8 yıl önce