|

Türkiye Kayak Federasyonu'ndan dev imza

Türkiye'de kış turizminin kalkınması için tarihi imza töreni, 22 Şubat 2017 tarihinde; İstanbul The Marmara Oteli'nde, Türkiye Kayak Federasyonu ve dünyanın en büyük kayak merkezlerinin işletmecisi olan CDA – Compagnie des Alpes arasında imzalandı.

Yeni Şafak
14:08 - 27/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 14:24 - 27/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye Kayak Federasyonu ile CDA çatı kurumları arasında imzalanan bu sözleşme kapsamında kayak merkezleri geliştirilecek.
Türkiye Kayak Federasyonu ile CDA çatı kurumları arasında imzalanan bu sözleşme kapsamında kayak merkezleri geliştirilecek.

Türkiye Kayak Federasyonu ile CDA çatı kurumları arasında imzalanan bu sözleşme kapsamında Orman Bakanlığı ve ilgili Genel Müdürlükler, pek çok yerel, yabancı değerli kurumlar ile işbirliği gerçekleştirilerek ülkemizde kış turizminin gelişimi adına önemli bir çalışma gerçekleştirecek ve Uluslararası düzeyde kayak merkezlerinin geliştirilmesi için, ülkenin en uygun arazilerinin tespiti yapılacak.



Ülkemizde yaz turizminden sonra, kış turizmine uygun dağların tespiti projesi ile ilgili olarak; “Gençlik ve Spor Bakanlığı” ile “Turizm ve Kültür Bakanlığı” arasında imzalanan anlaşmaya istinaden; bu önemli projenin Türkiye Devleti adına planlama, koordinasyon ve kontrol görevleri de Türkiye Kayak Federasyonu'na verildi.



Türkiye Kayak Federasyonu tarafından konu ile ilgili olarak, dağ konusunda önemli referansları bulunan pek çok master planning şirketi ile görüşmeler yapıldı. CDA bu şirketler arasında fark yaratan özellikleri ile ön plana çıkararak seçti. CDA, konusunun en iyisi olan uzmanlardan oluşturduğu uluslararası kadrosunda; Laurent Vanat (kayak ve kar motorları endüstrisi alanında İsviçreli uzman), büyük ölçekli topografik işaretleme çalışmalarını gerçekleştirecek Geode inceleme merkezi ekibi ve Yrd. Doç. Dr. Cenk Demiroğlu (Türk dağlarında çevre ve kar konularında uzman araştırmacı) bulunuyor.



Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı, Erol Yarar'ın öngördüğü hedefleri ile; 1964 yılında, Fransız Cumhurbaşkanı De Gaulle tarafından hazırlanan ve CDA'nin bugün mirasçısı olduğu; Fransız dağlarının dünyanın en büyük kış turizm merkezi yapan ve ülke ekonomisine bu yönde endüstriyel gelişimini sağlayan program ve Fransa'nın kayak tarihi arasında büyük benzerlikler bulunuyor.



Türkiye Kayak Federasyonu, Türkiye'de ki dağları tanıyan uzman ekibi ve CDA ile birlikte çalışarak, bu projeyi en iyi şekilde tamamlamayı hedefliyor. Ülkemizde kış turizminin gelişimine katkıda bulunmak gayesiyle 100 yeni kayak merkezinin kurulması, kayak sporuna dört milyon yeni kayakçının entegre edilmesi ve 2026 Kış Olimpiyatları ise federasyonun en büyük hedefleri arasında...










#Türkiye Kayak Federasyonu
7 yıl önce