|

Türkiye ve Rusya partner ülke oldu

FIBA Eurobasket 2017 kura çekimine bir hafta kala, finalin ev sahibi Türkiye, Rusya Basketbol Federasyonu ile partner olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
13:17 - 15/11/2016 الثلاثاء
Güncelleme: 10:19 - 15/11/2016 الثلاثاء
Yeni Şafak
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Eurobasket 2017 için önemli açıklamalarda bulundu.
Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Eurobasket 2017 için önemli açıklamalarda bulundu.

15 Kasım Salı günü itibarı ile FIBA Eurobasket 2017 için ev sahipliği yapacak dört ülkenin partner olduğu federasyonlar açıklandı. Diğer üç işbirliği ise Finlandiya – İzlanda, İsrail – Litvanya ve Romanya – Macaristan arasında gerçekleşti.



Federasyonlar arasındaki bu partnerlik konseptinin öncelikli hedefi bilet satışlarının artışını sağlamak. Partner olan ülkeler, haftaya gerçekleşecek kura çekiminde kuraya tabii tutulmadan aynı grup içinde yer alacaklar.



Partner ülke seçimi ile ilgili açıklama yapan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu mesajında; “Öncelikle Eurobasket 2017 mücadelesinde partner ülke seçimini karşılıklı olarak arzu ettiğimiz Rusya Basketbol Federasyonu'na bu onuru bizimle paylaştığı için teşekkür ederim.



Sporsever milletlerimizin bu eşsiz Basketbol coşkusunu bir arada yaşayabileceği bir platform yaratmaktan memnuniyet duyuyoruz.



Rus basketbolseverleri sporun yanı sıra İstanbul'un eşsiz güzelliklerini yaşamak üzere ülkemize bekliyoruz. Aynı şekilde basketbola gönül vermiş Türk seyircilerimizin de salonları dolduracağına inancımız tam”. dedi.





#Türkiye
#Rusya
#Eurobasket 2017
٪d سنوات قبل