|

"Türkiye'nin Mourinho'su"

Süper Lig şampiyonu Beşiktaş'ın yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma, Siyah-Beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş'i Jose Mourinho'ya benzetti.

Yeni Şafak
11:48 - 29/05/2016 Pazar
Güncelleme: 09:11 - 29/05/2016 Pazar
Diğer
Ricardo Qauresma Süper lig'de bu sezon 26 maçta 4 gol 6 asist üretti.
Ricardo Qauresma Süper lig'de bu sezon 26 maçta 4 gol 6 asist üretti.

Süper Lig ekibi Beşiktaş'a sezon başında Porto'dan transfer olan ve ikinci Beşiktaş macerasında takıma yaptığı büyük katkıyla Siyah-Beyazlılar'ın lig şampiyonluğu yaşamasında önemli bir etken olan Quaresma, özel açıklamalarda bulundu.



Fanatik'in aktardığına göre; Beşiktaş'taki ilk döneminde yaşadıklarından sıradaki hedeflerine kadar birçok konuyu değerlendiren 32 yaşındaki futbolcu, yükselişlerinin yeni sezonda da süreceğini söyledi.



'Tek kelime etmediler'

“Beşiktaş'tan gitmedim, gönderildim. Yeni hoca (Samet Aybaba) benim ile tek kelime konuşmadı. Medyada yönetimin indirim teklifini kabul etmediğim haberleri yapıldı. Ancak ne bana böyle talep geldi, ne de ben geri çevirdim. Sadece yeni sezonda düşünülmediğim söylendi ve ayrılmak zorunda kaldım.”



'Dönmeyi ben istedim'

“Sezon başında Portekiz ve İspanyol kulüplerinden, İtalya'dan teklifler oldu. Düşündüm. Bir yanım Beşiktaş'ta kaldı. İçimde bir eksiklik vardı. İstanbul'a dönüp şampiyonluk yaşamak istedim. Başkan Fikret Orman'a ulaşıp düşüncelerimi paylaştım. O da kabul etti. Sonuç olarak ne kadar doğru karar verdiğimi gördüm.”



'Güneş, Mourinho gibi'

“Türkiye'nin Jose Mourinho'su demek yanlış olmaz. Şenol hoca çok farklı. Oyuncular arasında ayrım yapmıyor. Kimsenin ismine bakmıyor. Futbolcuya güven aşılıyor, adil davranıyor. Herkes ile konuşup ilgileniyor. Şampiyonluğun baş mimarı Şenol Güneş”



'Kendimi sorguladım'

“Gereksiz kart görüp takımı eksik bırakmak çok canımı sıktı. Teknik ekip ve arkadaşlarım tepki göstermekte haklıydı. O dönemde kendimi sorguladım. Hatalarımı ortadan kaldırma adına dersler çıkardım. Art niyet yok. Hırs; başarma azmi ve şampiyonluk isteği yüzünden oldu.”



'Ailem çok mutlu'

“Burası ikinci vatanımız gibi. Buradan ayrılan Fernandes ve Almeida sonradan pişmanlıklarını dile getirdiler. Ailem İstanbul'da olmaktan, yaşamaktan büyük keyif alıyor. Zaten idman, kamp ve maç günleri dışında sürekli evdeyim. Kızım burada dünyaya geldi. Çifte vatandaş oldu!”



'Taraftar kalbim gibi'

“Beşiktaş taraftarını anlatamam. Onlarla hayat buluyorum. Kalbim gibiler.Özellikle yeni stadımızda bizleri turbo motor gibi itiyorlar. Bu takım içeride maç kaybetmez. Stadın eski halini de bildiğim için arasında inanılmaz fark var. Başkan ve yönetim büyük iş başardı. Biz de şampiyonluk ile teşekkür ettik.” diye konuştu.






#Beşiktaş
#Ricardo Quaresma
#Şenol Güneş
8 yıl önce