|

Turu zora soktu

Galatasaray, 1 yıldır uzak kaldığı Avrupa arenasına kötü bir dönüş yaptı. Belhanda'nın sakatlığı nedeniyle oynamadığı maçta, Gomis'ten de beklediği verimi alamayan sarı-kırmızılı takım, İsveç ekibi Östersunds’a yenilerek tur şansını zora soktu. Maçın rövanşı 20 Temmuz'da İstanbul'da oynanacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/07/2017 Cuma
Güncelleme: 08:48 - 14/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
​Turu zora soktu​
​Turu zora soktu​

Bir yılı aşkın süredir Avrupa sahnesinden uzak kalan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında İsveç ekibi Östersunds deplasmanda 2-0 mağlup olarak büyük şok yaşadı. UEFA'dan aldığı 1 yıllık men cezasını dolduran ve 504 gün sonra Avrupa kupalarına çıkan sarı-kırmızılılar, ilk kez Avrupa kupalarında mücadele eden rakibi karşısında pozisyon bulmakta zorlandı. Sarı-kırmızılılar ilk tehlikeli pozisyonunu maçın 22. dakikasında bulabildi. Tarihinde ilk kez Avrupa sahnesine çıkan Östersunds ise daha istekliydi. Hali hazırda devam eden İsveç Ligi'nde 14. haftayı geride bırakan Östersunds daha hazır bir görüntü verdi.

22. dakikada Yasin Öztekin, duvar paslarıyla ceza sahasına girerken, ortasında Gomis'in şutu auta gitti. 36'da Selçuk İnan, sarı-kırmızılı takımın kazandığı frikik atışınhda topun başına geçerken şutunu kaleci Keita parmak uçlarıyla kornere çeldi. 45'te Alhaji Gero'nun sol köşeden vurduğu sert şutu Muslera güçlükle çıkardı dönen topu Ahmet Çalık uzaklaştırdı. 49'da Yasin Öztekin, müsait pozisyonda pas vermeyip kaleye vurmayı tercih etti. Savunmadan seken top kornere çıktı. 68'te Bachirou, Nouri'nin ara pasıyla ceza sahasına girerken, daha müsait pozisyondaki Ghoddos'u gördü. İsveçli futbolcu topu rahat kontrol ederken, net bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. 90+2'de kontra atağa çıkan İsveç ekibinde oyuna sonradan dahil olan Hopcutt, Galatasaray defansını çalımlarla ekarte ederken, vuruşunda farkı ikiye çıkarttı: 2-0. Karşılaşmada başka gol olmazken, sarı-kırmızılı takım, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında sahadan yenik ayrıldı. Maçın rövanşı 20 Temmuz'da İstanbul'da oynanacak.

#Galatasaray
#Gomis
#Östersunds
7 yıl önce