|

Tuzağa düşmeyeceğim

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bugünkü Kosova maçının kolay geçmeyeceğini belirtirken, milli takımda her şeyin çok iyi gittiğini söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, maça kimin kaptan çıkacağı sorusuna, "Daha evvel fazla milli olmuş isim olarak Arda gözüküyor. Kaptanlıkta bir sorun yok" diyerek milli oyuncunun onbirde çıkacağı sinyalini verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:29 - 12/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takımı'nın 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda bugün Kosova ile yapacağı maçla ilgili, "Ümit ediyorum kazanıp, moralli bir şekilde yolumuza devam ederiz" dedi. Okay Yokuşlu, Cengiz Ünder ve Kaan Ayhan, milli takımın kamp yaptığı otelde yapılan basın toplantısının başında Kosova maçı dışında soru almayacağını belirten Terim, "Maçtan sonra ne isterseniz sorabilirsiniz. Özellikle son maçlara az süre kala, gerek bizlerin gerekse de oyuncuların bir hayli etkilenmesine sebep olan birçok şey yaşadık. Kosova maçı kamuoyuna göre rahat geçecek bir maç gibi gözükse de kolay olmayacak. Karşımızda saygı duyulacak bir rakip var. Bizim de en ufak sıkıntıya tahammülümüz yok. Gerek ben ve teknik ekip, gerekse futbolcularımız açıkçası bundan önce düştüğümüz tuzağa veya yapılana, müsaade etmek istemiyorum" dedi.



İNŞALLAH TARİH TEKERRÜR EDER


Terim, grupta her takımın birbirinden puan alabileceğini söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, "2016 Avrupa Şampiyonası'na giderken 3 maçta 1 puan almıştık. Şimdi 2 puanımız var. İnşallah tarih tekerrür eder" dedi. Grupta en önemli 2 deplasmanı atlattıklarını hatırlatan Terim, 2018 Dünya Kupası'na gitme şanslarıyla ilgili "Olağanüstü bir hal olmazsa üstlerde çok enteresan bir sıralama olacaktır. Bu sıralama içinde biz, Hırvatistan, İzlanda ve Finlandiya ile içeride oynuyoruz. Yani bir tek Ukrayna'ya gidiyoruz. Buraları geçince herkes puan hesaplarını ona göre yapmalı. Biz gerekince hem Hollanda hem İzlanda hem de Çek Cumhuriyeti'ni yendik. 60'ıncılıktan 13'üncülüğe geldiğimizi bazen unutuyoruz. Ümit ediyorum kazanıp, moralli bir şekilde yolumuza devam ederiz" diye konuştu.



KAPTAN ARDA TURAN


Terim, Kosova maçında Arda Turan'ın kaptan olarak sahaya çıkacağının sinyalini verdi.Tecrübeli teknik adam, "Kosova maçına Arda mı, Mehmet Topal mı kaptan çıkacak?" sorusuna tecrübeli çalıştırıcı, "Bizde kaptanlık sıkıntısı olmadı. Kendi aralarında da sıkıntı yok. Daha evvel fazla milli olmuş isim olarak da Arda gözüküyor. Mehmet, Arda işte sırayla. Onun için bu konuda bir sıkıntı yok" yanıtını verdi.



TOLGAY VE KEREM'İ BEKLİYORUM


Fatih Terim, Beşiktaşlı Tolgay Arslan'a ay-yıldızlı formayı giydirmek için uğraştıklarını kaydetti. Terim, "Umarım Tolgay'ın, FIFA ile ilgili konusunu çözeriz. Ümit ediyorum bizde oynama şansını bulur. Almanya'da oynayan Kerem'in de tercihini yapmasını bekliyoruz" dedi. Terim, Sinan Gümüş ve ismini vermediği 1-2 futbolcuyla da ilgilendiklerini söyledi.







Arda ve Burak efsane olabilir


Antalya'daki maç için milli takıma yeniden davet edilen Arda Turan ve Burak Yılmaz'ın, istatistik anlamında Türk futbolunun efsanelerini geçme olasılığı bulunuyor. A Milli Takım formasını 94 kez giyen Arda, bugün oynaması durumunda bu rakamı 95'e çıkaracak ve Tugay Kerimoğlu'nu geride bırakacak. Arda Turan, forma giymesi durumunda, 120 kezle Rüştü Reçber'in ilk sırada bulunduğu ay-yıldızlı formayla en çok maça çıkan oyucular listesinde dördüncü sıraya yükselecek. Türk Milli Takımı'nda 21 golü bulunan Burak Yılmaz ise, Kosova filelerini havalandırması durumunda Lefter Küçükandonyadis'i geride bırakacak. Burak, yaşayacağı ilk gol sevincinde, ay-yıldızlı ekipte en çok gol atan futbolcular listesinde ikinci sırayı Tuncay Şanlı ile paylaşacak. Bu iki ismin yanı sıra Selçuk İnan ve Gökhan Gönül de EURO 2016'nın ardından ilk kez milli takıma çağrılan futbolcular arasında yer alıyor.





#Milli Takım
#Fatih Terim
#Arda Turan
7 yıl önce