|

Üç milli güreşçi Rio biletini kaptı

Sırbistan'ın Zrenjanin kentinde yapılan Rio Olimpiyatları Avrupa Kıtası Eleme Müsabakaları'nın son gününde milli güreşçiler İbrahim Bölükbaşı, Buse Tosun ve Yasemin Adar Rio vizesini aldı.

Yeni Şafak
18:14 - 17/04/2016 Pazar
Güncelleme: 15:21 - 17/04/2016 Pazar
IHA
Milli güreşçiler İbrahim Bölükbaşı, Buse Tosun ve Yasemin Adar Rio vizesini aldı.
Milli güreşçiler İbrahim Bölükbaşı, Buse Tosun ve Yasemin Adar Rio vizesini aldı.

Yaz aylarından Brezilya'nın Rio kentinde düzenlenecek olimpiyatlar için Sırbistan'ın Zrenjanin kentinde eleme müsabakaları yapıldı.



97 kiloda yarışan milli güreşçi İbrahim Bölükbaşı çıktığı ilk maçında Slovak rakibi Jozef Jaloviar Aloviar'ı 6-0 yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde Arnavut rakibi Egzon Shala ile karşılaşan Bölükbaşı 12-4 üstünlükle rakibini yenerek adını hem finale hem de olimpiyatlara yazdırdı.



69 kiloda güreşen milli sporcu Buse Tosun ise ilk maçında Macar asıllı rakibi Vanessa Elizabeth Wilson'u 13-0 yenerek yarı finale adını yazdırdı. Ardından yarı finalde Litvanyalı rakibi Laura Skujına ile karşılaşan Tosun, bu rakibini de 13-0 yenerek Rio vizesini aldı.



75 kiloda güreşen bir diğer milli sporcu Yasemin Adar, çıktığı ilk maçında İspanyol rakibi Maider Unda Gonzalez De Audicana'yı 10-0 yendi. Yarı finalde ise Fransız rakibi Cynthia Vanessa Vescan'ı 7-3 yenen milli sporcu olimpiyat vizesini kaptı.





#Rio Olimpiyatları Avrupa Kıtası Eleme Müsabakaları
#İbrahim Bölükbaş
#Buse Tosun
#Yasemin Adar
8 yıl önce