|

UEFA'da 2. Türk: Servet Yardımcı yönetime seçildi

TFF Birinci Başkan Vekili Servet Yardımcı, UEFA yönetim kuruluna girdi. 4 yıl görev yapacak olan ve 34 oy alan Yardımcı, Şenes Erzik'ten sonra UEFA'ya giren ikinci Türk yönetici oldu .

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 00:01 - 6/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Server Yardımcı (Soldaki) ve Aleksander Ceferi
Server Yardımcı (Soldaki) ve Aleksander Ceferi

Türkiye, futboldaki uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Söz konusu başarı bu sefer sahada değil, UEFA yönetim kurulu seçimlerinde geldi. Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapılan Olağan UEFA Kongresi'nde 4 yıl boyunca görev alacak yeni yönetim kurulu üyeleri yapılan oylamayla belirlendi. Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, UEFA'nın 8 yöneticisinden birisi oldu. Yardımcı, 34 oy alarak göreve layık görüldü. UEFA'ya üye 55 ülke federasyonunun temsilcilerinin oy verdiği seçimde Servet Yardımcı, yönetim kurulu üyeliğine getirildi. Yardımcı'nın yanı sıra Hollanda'dan Michael Van Praag, İtalya'dan Michele Uva, İsveç'ten Karl-Erik Nilsson, Almanya'dan Reinhard Grindel, İngiltere'den David Gill, İrlanda Cumhuriyeti'nden John Delaney ve Polonya’dan Zbigniew Boniek yönetim kuruluna girdi.


DEMİRÖREN: GÜCÜMÜZÜ GÖSTERDİK

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören konuyla ilgili görüşlerini açıkladı. Demirören, “Türkiye'nin ve Futbol Federasyonu'nun gücünü gösterdik. 30 seneye yakın UEFA'da ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Sayın Şenes Erzik'e de teşekkür ediyorum. Şimdi dönem, Sayın Yardımcı'nın dönemi. Servet Bey'e başarılar diliyorum. UEFA çok önemli bir merkez. Orada bir Türk'ün olması, federasyonumuzun, kulüplerimizin problemlerinin hukuksal olarak daha kolay çözülüp anlatılabilmesi açısından da önemli" diye konuştu. Demirören, şimdiki hedeflerinin EURO 2024 olduğunu belirterek, "Onun için önümüzde 1.5 yıllık bir zaman var. En iyi şekilde değerlendirip, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığına hazırlanacağız" dedi.

Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum

UEFA yönetim kuruluna seçilen Servet Yardımcı, Helsinki’ye kazanmak için geldiklerini belirterek, “Çok çaba sarf ettik ve karşılığını aldık. Ülkem adına çok önemliydi” dedi. Türk futbolu için çok önemli bir gelişme olduğunu vurgulayan Yardımcı, “Sayın Cumhurbaşkanım da beni aradı. Kendisinin futbola katkısı tartışılmaz. Verdiği destekten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum ve şükranlarımı iletiyorum.

Kader birliği yapmış olduğum arkadaşlarıma, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e çok teşekkür ediyorum. Sayın Gençlik ve Spor Bakanım Akif Çağatay Kılıç ve Dışişleri Bakanım Mevlüt Çavuşoğlu hep yanımda oldular. Kendilerine de teşekkür ediyorum” açıklamalarını yaptı. Yardımcı, “Finansal Fair Play konusunda kulüplerle UEFA arasında köprü vazifesi yapacağım.

Kulüplerimizin şikayetlerini veya yapmak istediklerini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağız” diyerek sözlerini noktaladı.

Ceferin: Para her şey değil

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, Avrupa'nın 5 büyük ligindeki önemli takımların bir araya gelerek “Avrupa Süper Ligi” adıyla yeni bir lig kuracaklarına ilişkin iddiaları değerlendirdi. Buna asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Ceferin, “Para her şey değil. Bunu isteyen bazı kulüpler olabilir ama buna yakın bir oluşum bile asla olamaz” diye konuştu. Bazı çıkar gruplarının, Avrupa'da yüksek ve düşük bütçeli takımlar arasındaki farkın açılmasından avantaj sağladığının altını çizen UEFA Başkanı, “UEFA, küçük ligleri şantaj ile ortadan kaldırmaya çalışanların her zaman karşısında olacak. Bazıları, astronomik değerlere sahip kulüplerde görev aldığı için güç kendinde sanıyor” dedi. Aleksander Ceferin, UEFA'ya bağlı 55 federasyonun tümüne UEFA kaynaklarından 1'er milyon Euro vereceklerine ilişkin verdikleri sözü de yerine getireceklerini de ifade etti.

#UEFA
#Servet Yardımcı
#Aleksander
7 yıl önce