|

Ümit Özat: Fenerbahçeliler kızacak ama en büyüğü Fatih Terim

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, A Milli Futbol Takımı ile yolları ayrılan Fatih Terim'in Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük teknik direktörü olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
13:25 - 3/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:39 - 3/08/2017 Perşembe
AA
Ümit Özat Milli Takım'da görevine son verilen Fatih Terim'le ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Ümit Özat Milli Takım'da görevine son verilen Fatih Terim'le ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ümit Özat yaptığı açıklamada, milli takım formasını 53 defa giydiğini, 32 yaşında teknik adamlığa başladığını, Gençlerbirliği, Fenerbahçe ve Almanya'dan Köln dahil 17 yaşından itibaren forma giydiği takımlarda kaptanlık yaptığını vurgulayarak, "Ben konuşmayacağım da kim konuşacak, ben yorum yapmayacağım da kim yapacak" ifadesini kullandı.

Futbol adamı olarak kendisi için milli takıma kimin gelip gittiğinin öneminin olmadığını dile getiren Özat, "Oraya gelen adam o gün için en değerli adamdır. O makam her şeyin üstündedir" dedi.

Kendisini milli takıma gelenlerin sıfatlarının ilgilendirdiğini aktaran Özat, şöyle devam etti;

  • "Milli takımlar sorumlu yardımcı antrenörü, diğerleri sorumsuz yardımcı antrenör mü? Futbol direktörü bir adam her şeyi bilemez ki. İngiltere'de Almanya'da bu var mı? Almanya'da altyapı başkasına bağlı, A Takım Löw'e, İngiltere'de de öyle. Altyapı başka bir sanattır. Elbet biri gelecek, biri gidecek ama sonuçlar bahane olacak ama başka bir şey... Türkiye'de bahaneden bol ne var? Milli takım teknik direktörü olduğunda ne kaybediyorsun, yine aynı parayı alıyorsun Futbol direktörü oluyorsa altına milli takım teknik direktörü getirirsin. Bir adam her şeye yetişemez ki."
"Fenerbahçeliler bana kızacak"

Ümit Özat, "Fenerbahçeliler bana kızacak ama Fenerbahçe, Galatasaray mevzusu değil. Başarılara, skorlara, istatistiğe bakıyorum. Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük hocası Fatih Terim'dir. Bana kimse hikaye anlatmasın" şeklinde görüş belirtti.

"Neden? Sen Milan'a gezmeye bile gidemezken adam orayı çalıştırmış" ifadesini kullanan Özat, şöyle konuştu;

  • "Kimseyi torpille Milan'da, Fiorentina'da 2 gün bile idmana çıkartmazlar. Kimse torpille 200 A Milli Takım maçına çıkamaz. Seversin sevmezsin. Adalet, sevmediğin adama yeri geldiği zaman hakkını teslim edebilmektir. Adalet, sevdiğin adamı yeri geldiği zaman eleştirebilmektir."

"Gitmiş, niye gitmiş, o onların kendi arasındaki problem, olaya, kavgaya, ayrılık nedenine yorum yapmak bize düşmez" diyen Özat, şunları söyledi;

  • "Biz antrenörüz. Bu işlerde evlilik kadar ayrılık da var. Yani 'vay efendim niye gelmiş, niye gitmiş, kavgadan mıymış' bunların muhatabı biz antrenörler değiliz. Hangi teknik direktör cevap veriyorsa, yorumluyorsa hata yapar. Ben sadece görev tanımlarına bir teknik adam olarak eleştiri getirebilirim. Bunu da sadece bugün için değil, geçmiş ve sonrası için de getiririm, 30 yılımı vermişim."
#Ümit Özat
#Fatih Terim
7 yıl önce