|

Vakıfbank finalde

Japonya'nın Kobe kentindeki Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nda, organizasyonun son iki yılını şampiyon olarak tamamlayan Eczacıbaşı VitrA'yı yenen VakıfBank adını finale yazdırdı. Sarı-siyahlılar, bugün TSİ 13.10'da Brezilya ekibi Rexona Sesc ile kupa için karşılaşacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/05/2017 Pazar
Güncelleme: 01:48 - 14/05/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Vakıfbank finalde
​Vakıfbank finalde

Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası'nda, son iki yılın şampiyonu Eczacıbaşı VitrA'yı yarı finalde 3-1 mağlup eden VakıfBank finale yükseldi. Sarı-siyahlılar, Japonya'nın Kobe kentindeki maçı 25-20, 25-23, 23-25, 25-22'lik setlerle 3-1 kazandı. Temsilcimizin finaldeki rakibi ise, İsviçre'den Volero Zürih takımını yarı finalde eleyen Brezilya'dan Rexona Sesc oldu. İstanbul temsilcisi ile Rexona Sesc arasındaki final mücadelesi bugün TSİ 13.10'da başlayacak. Turnuvada son iki sezonun şampiyonu Eczacıbaşı VitrA ise Volero Zürih ile TSİ 08.40'ta üçüncülük maçına çıkacak. Bu galibiyetle VakıfBank, 2013'te şampiyonluğa ulaştığı organizasyonda ikinci kez aynı başarıya ulaşma şansını yakaladı. İlk sette iyi servisleri ve tuttuğu bloklarla etkili olan VakıfBank, seti 25-20 kazanırken maçta 1-0 öne geçti. İkinci sete Eczacıbaşı formda girerken, ikinci teknik moladan sonra savunmadaki direncini artıran VakıfBank, 25-23'le skoru 2-0'a getirdi. Üçüncü sette kıpırdanan Eczacıbaşı VitrA, 25-23 kazanarak skoru 2-1'e getirdi. VakıfBank, karşılıklı sayılarla geçen dördüncü setin de son bölümünde etkili oynadı. Bu seti 25-22, maçı da 3-1 kazandı. Bu sezon 9. kez karşılaştığı Eczacıbaşı VitrA'yı, 8. kez yenen VakıfBank'ta en skorer isim 18 sayı üreten Zhu Ting oldu.

GUİDETTİ: HİÇ BİR ZAMAN GERİ ADIM ATMADIK

VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Çok iyi maç çıkardık. Tüm takımı tebrik ediyorum. Harika bir voleybol seviyesine eriştik. İki güçlü takımın mücadelesi vardı. Eczacıbaşı VitrA bence bu sezonun kendileri adına en iyi maçını oynadı. Ama biz oradaydık, hazırdık ve hiçbir zaman geri adım atmadık. Takım olarak defansta her top için inanılmaz mücadele ettik. Takımımla gurur duyuyorum. Final maçı inanılmaz zor olacak" ifadelerini kullandı.

#​Japonya
#Voleybol
#Eczacıbaşı VitrA
7 yıl önce