|

Van Gaal dönemi sona erdi

Premier lig ekiplerinden Manchester United'da Hollandalı teknik direktör Luis Van Gaal'ın görevine son verildiği iddia edildi.

Yeni Şafak
13:40 - 23/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:06 - 23/05/2016 Pazartesi
Diğer
Hollandalı teknik adam Luis Van Gaal 2 sezondur Manchester United'ı çalıştırıyor.
Hollandalı teknik adam Luis Van Gaal 2 sezondur Manchester United'ı çalıştırıyor.

Manchester United'ın, FA Cup'ı müzesine götürmesinin üzerinden sadece 2 gün geçmişken beklenen oldu ve Louis van Gaal'in görevine son verildiği belirtildi. Sir Alex Ferguson'un 28 yıllık döneminin ardından göreve getirilen David Moyes'in ardından Louis van Gaal de aynı kaderi paylaştı.



Ntvspor'un haberine göre; Manchester United Başkan Yardımcısı Ed Woodward, sabah saatlerinde Hollandalı teknik adamla Carrington'daki antrenman tesislerinde biraraya geldi ve kararı iletti. Kariyeri bir çok başarıyla dolu olan; ancak ManU'da beklentilerin uzağında kalan Van Gaal'in yanısıra yardımcısı Albert Stuivenberg, kaleci antrenörü Frans Hoek ve performans analisti Max Reckers'in de görevilerine son verildi.



Ligde Şampiyonlar Ligi potasının dışında kalan Manchester United, FA Cup'ta zafere ulaşsa da bu sezon yönetimi tatmin edemedi. Ada basından gelen haberlere göre; İngilizler, Hollandalı çalıştırıcıya 6.5 milyon Euro tazminat ödeyecek.



Mourinho geliyor

Manchester United, Louis van Gaal'in yerine sezon ortasında Chelsea'deki görevine son verilen Jose Mouirinho'yla anlaştı. İngiliz basını, Barcelona'da Louis van Gaal'in de yarımcılığını yapan Mourinho ile 3 yıllık anlaşmaya varıldığını yazdı.









#Manchester United
#Luis Van Gaal
#Jose Mouirinho
8 yıl önce