|

Van Persie için işler iyi gitmiyor

İngiliz gazeteleri van Persie için “Kesinlikle Fenerbahçe hayatından nefret ediyor. Bu transferin çok kısa sürede kötüye döndüğü gözüküyor. Van Persie'nin Fenerbahçe'de tamamen perişan halde olduğunu izleyin" yorumlarını yaptı.

Yeni Şafak
04:00 - 9/10/2015 Cuma
Güncelleme: 05:32 - 9/10/2015 Cuma
Yeni Şafak

Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie ile teknik direktör Vitor Pereira arasında yaşanan kriz İngiltere basınında gündem oldu. Yedek soyunduğu Akhisar Belediyespor maçında Fernandao'nun attığı gole sevinmemesi, hocasıyla isteksiz tokalaşması, yine Akhisar Belediyespor maçı öncesi ısınmada isteksiz olması Ada basınında en fazla konuşulan haber oldu. Metro Gazetesi, “Eski Unitedlı yıldız Fenerbahçe de iyi vakit geçirmiyormuş gibi görünüyor. Hala dünya yıldızı bir oyuncu ama işler onun istediği gibi gitmiyor. Van Persie transfer olarak büyük bir hata yapmış gibi görünüyor” ifadelerini kullandı. Daily Star gazetesi ise “Van Persie'nin Fenerbahçe'de tamamen perişan halde olduğunu izleyin. Gelen haberlere göre Hollandalı yıldız Türkiye'de mutsuz” şeklinde ifadeler kullandı. Manchester Evening News gazetesi de “United sonrası hayatın olmadığının kanıtı. Robin Fenerbahçe transferi sonrası mutlu gözükmüyor” diye yazdı. Telegraph gazetesi de “Van Persie kesinlikle Fenerbahçe hayatından nefret ediyor. Bu görüntüler Persie'nin kariyerinin en mutsuz anlarını yaşadığını gösteriyor. Bu transferin çok kısa sürede kötüye döndüğü gözüküyor” değerlendirmesinde bulundu.



Şike davasında karar anı


3 Temmuz 2011'de başlayan futbolda şike davası sürecinin Çağlayan Adliyesi'nde bugün son bulması bekleniyor. Son duruşmada savcı, mütalaasını vererek sanıkların beraatlerini talep etmişti. Savcının mütalaasından sonra hakimin, aralarında Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu gibi isimlerin bulunduğu sanıkların beraatine karar vermesi bekleniyor. Bu gerçekleşirse, yeni bir süreç başlayacak. Trabzonspor Kulübü'nün konuyu Yargıtay'a taşımasına kesin gözüyle bakılıyor. Diğer taraftan futbolda şike davası süresince 'kişilik suikastine' uğrayan mağdurların ayrı bir hukuk mücadelesi başlatmaları bekleniyor. F.Bahçe Kulübü de 2011-12 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nden men edilmesinin, 2013 yılında 2 yıl daha aldığı men cezalarıyla uğradığı maddi zararların temini için TFF ve UEFA'ya dava açacak.



Caner Erkin'in büyük düşüşü Sıfır çekti


F.Bahçe'de önceki sezonlarda başarılı performansıyla öne çıkan Caner Erkin, bu sezon ise geçmişini arıyor. İlk 3 haftada cezası nedeniyle oynamayan Caner, 7 haftada henüz gol atamadı ve asist yapamadı. Gol, pozisyona girme, isabetli şut istatistiklerinde sıfır çeken tecrübeli futbolcunun, kaleye sadece 1 şut çekebildi.



Barçelona için şaşırtan Kuyt iddiası


Barcelona'ya yakınlığıyla bilinen Sport gazetesi şok bir iddiayı gündeme getirdi. Sport'un haberine göre, sakatlık sorunlar ve transfer yasağı nedeniyle sıkıntı yaşayan, La Liga'ya da istediği gibi başlayamayan Barcelona'nın transfer listesinde bir dönem F.Bahçe'de oynayan Feyenordlu Dirk Kuyt da yer alıyor.



Temel sorun takım boyu! 60-70 metre


F.Bahçe'nin istikrarsız sonuçlarında teknik direktör Vitor Pereira'nın takıma uygulatmak istediği sistem etkili oldu. Portekizli hoca, temel sorunun takım boyunun özellikle topsuz oyunda 60-70 metreyi bulmamasını tespit etti. Pereira, bu mesafeyi 40 metrede tutmayı planlıyor.




#fenerbahçe
#Van Persie
#Vitor Pereira
9 yıl önce