|

Van Persie şov: 3-0

Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Fenerbahçe, Gaziantepspor karşısında hata yapmadı ve yarıştaki iddiasını sürdürdü; geceye damgasını vuran oyuncu ise Robin van Persie oldu. Kariyerinde 500. maçına çıkan Hollandalı yıldız, 2 gol ve bir asistlik performansıyla gecenin yıldızı olurken, sarı-lacivertli takımın galibiyetinde büyük rol oynadı. İki topu direkten dönen F.Bahçe’nin diğer golü ise Kjaer’den geldi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 2/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 09:14 - 2/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
-ERGUN BALCI


Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş'ın kazanıp 6 puana çıkarttığı farkı tekrar 3'e indirmek isteyen Fenerbahçe, şampiyonluk yarışından kopmadı ve Gaziantepspor engelini kayıpsız atlattı: 3-0. Maça tam konsantre olarak çıkan sarı-lacivertlilerde ilk atak 4. dakikada geldi. Van Persie'nin ara pasına hareketlenen Volkan Şen ceza sahasının sol çarprazından yaptığı vuruş kalenin diğer yanından dışarı çıktı. 9. dakikada Nani'nin kullandığı serbest vuruşa yükselip kafayla vuran Mehmet Topal'ın şutu kalecide kaldı. 24. dakikada Gaziantepspor'un genç futbolcusu Orkan'ın kaleyi cepheden gören şutunu Volkan iyi yer tutarak kontrol etti. 27. dakikada Alper'in ceza sahasına yerden gönderdiği top direkt kaleye yönelince kaleci Karcemarskas son anda tehlikeyi kornere çeldi. Kullanılan kornerde van Persie arka direkte indirip vurduğu top kaleciden döndü. Dönen topu kontrol eden Hollandalı yıldızın ortasına iyi yükselen Kjaer'in kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-0.



Dakikalar 32'yi gösterdiğinde Gökhan'ın ortasına Alper'in kafa vuruşu yerden sekerek üstten auta gitti. 37. dakikada van Persie'nin sağ çarprazdan kullandığı serbest vuruşta Kjaer'in şutu önce direğe sonra kendisine çarparak auta gitti.



İkinci yarıya hızlı başlayan Fenerbahçe'de Alper, 48. dakikada ceza sahası içinde topu van Persie ile buluşturdu.


Yıldız golcü, kaleciye klas bir çalım atarak sağ ayağıyla topu ağlara gönderdi: 2-0. 54. dakikada Volkan Şen'in ceza sahası dışından sert şutunu kaleci çeldi. 65. dakikada Bruno Alves'in kullandığı frikik direkten döndü. 72'de Nani'nin kullandığı kornere Alves sert


bir kafa vuruşu yaptı ancak top kalecide kaldı. 81. dakikada Nani'nin soldan yaptığı ortaya yükselerek harika kafa vuruşu yapan van Persie, kendisinin iki, takımının üçüncü golünü kaydetti: 3-0.



Sarı-lacivertliler bu skorla bitime 3 hafta kala şampiyonluk şansını devam ettirdi. Son 13 haftada sadece bir galibiyet alabilen Gaziantepspor ise düşme hattına en yakın takım olmaktan kurtulamadı.



Van Persie 500. maçında coştu

Kulüp kariyerinin 500. maçına çıkan Robin van Persie, etkili bir performans ortaya koydu. Sarı-lacivertli formayla kariyerinde 5. kez 'dalya' diyen Hollandalı yıldız, Gaziantepspor karşısında 2 gol atıp, 1 asist yaparak takımın gollerine doğrudan etki yaptı. Kariyerindeki 500. maçını geride bırakan van Persie, toplam gol sayısını 230'a, asistini de 89'a çıkarttı. Yıldız oyuncu, üst üste 3 hafta gol atmayı da başarırken, ligdeki gol sayısını 14'e yükseltti. Hollandalı futbolcu, attığı iki golle Fernandao'yu geçerek takımın ligdeki en skoer ismi olmayı da başardı.



Taraftardan Diego'ya tepki ve destek

Fenerbahçeli bir grup taraftar 83. dakikada oyuna giren Diego'yu ıslıklarken, tribünlerin büyük bölümü Brezilyalı futbolcuya destek oldu. Oyuna girdiğinde topu her ayağına aldığında bir grup taraftar Diego'ya tepki gösterdi. Bunun üzerine tribünlerin büyük bir bölümü bu grubun aksine tecrübeli oyuncuya destek verdi. Diego lehine tezahüratlar yapan taraftarlar futbolcuyu alkışladı.



Şampiyonluk mümkün Başakşehir kilit maç

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, taraftarlara kalan maçlar için destek çağrısı yaptı: “3 zorlu maç var. Yarış sürüyor, şampiyonluk mümkün ama biz birlikte olmalıyız."







Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Gaziantepspor maçından sonra yaptığı açıklamada “Eğer gerçekleşirse, şampiyonluk olağanüstü kazanılmış bir şey olmayacak" dedi; sarı-lacivertli taraftarlardan kalan maçlar için destek istedi. “Güçlü olduğumuzu ve yarışın sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha gösterdik" diyen Portekizli teknik adam, “Bizim harika taraftarlarımız var ama takım olarak onların inanmasını sağlayacak coşkuyu vermeliyiz. 3 zor maç var. Her şey mümkün ama biz birlik olmalıyız. Önümüzde çok zorlu Başakşehir maçı var. Taraftarlarımızın bu kulübe olan tutkularını, aşklarını göstermelerini istiyorum. Bu kulüp bir aile ve aileler zor anlarda birbirlerine destek olurlar. Gerçek bir aile olduğumuzu gösterelim" ifadesini kullandı. Maçı 2 gol, 1 asistle tamamlayan Robin van Persie'nin performansını değerlendiren Pereira “Robin iyi oynadı ama takım halinde de iyi bir maç çıkardık. 4-5-6 gol de atabilirdik. Güzel bir dönemde olduğumuzun sinyalini verdik. Taraftarlarımız bizi teşvik etsin; stadı doldursun. Başakşehir maçı bizim için şampiyonluk yolunda kilit bir karşılaşma" dedi.




Bu ıslık olayı kapanmalı

Fenerbahçeli Mehmet Topal, Diego'nun taraftarlar tarafından ıslıklanmasına tepki gösterdi. "Taraftarlar bizim 12. adamımız. Onlar olmazsa başarı olmaz" diyen tecrübeli oyuncu, "Bizi her zaman destekliyorlar ama bu ıslık olayının kapanması lazım. Fenerbahçe formasını giyen bir oyuncu ıslıklanmamalı. Diego elinden gelen her şeyi yapıyor" şeklinde konuştu.



Kadıköy kalesi!

Süper Lig'de bu sezon sahasında kaybetmeyen tek takım olan F.Bahçe, evindeki yenilmezlik serisini 22 maça çıkardı. Sarı-lacivertliler, söz konusu 22 maçta 18 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. F.Bahçe, Kadıköy'de en son 23 Şubat 2015'te Akhisar Belediyespor'a 2-1 kaybetmişti. Sarı-lacivertliler, bu sezon ise 16 maçta 13 galibiyet ve 3 beraberlik elde etti.



Simon Kjaer'den 2. gol

F.Bahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer, Süper Lig'de 2. golüne imza attı. Sezon başında Fransa'nın Lille takımından transfer edilen ve sarı-lacivertlilerin değişmez isimlerinden biri olan tecrübeli stoper, ligin 17. haftasında Medicana Sivasspor'dan sonra Gaziantepspor filelerini de havalandırdı.


#Fenerbahçe
#Van Persie
#Galibiyet
8 yıl önce