|

Ve Terim gitti

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile yollar ayrıldı. Son dönemde adı futbol dışı olaylarla gündeme gelen tecrübeli teknik adam ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında dün yapılan görüşme sonrası TFF'den yapılan resmi açıklamayla Terim'in görevine anlaşma yoluyla son verildiği duyuruldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/07/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:15 - 27/07/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Fatih Terim
Fatih Terim

Son dönemde adı futbol dışı olaylarla gündeme gelen ve kamuoyu tarafından eleştiri oklarının hedefi olan Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim görevini bıraktı. EURO2016'da yaşanan "prim krizinin" ardından A Milli Takım uçağında gazeteci Bilal Meşe ile Arda Turan arasındaki kavgaya kayıtsız kaldığı iddia edilen Fatih Terim'in son Alaçatı vukatının ardından Türkiye Futbol Federasyonu ile arasındaki ipleri kopma noktasına getirdi. Terim ve TFF yetkilileri dün bir araya gelerek karşılıklı anlaşma yoluyla yollarını ayırdı. Terim'in düzenlediği basın toplantısında Galatasaray'a açık kapı bırakması ve paralel olarak sarı-kırmızılı kulüpte Igor Tudor ile yolların ayrılacağının ifade edilmesi gözleri bir anda yeniden tecrübeli çalıştırıcıya çevirmişti.

FEDERASYON RESMEN AÇIKLADI

Söz konusu gelişmenin ardından Türkiye Futbol Federasyonu, resmi internet sitesinden yaptığı bir açıklamayla kararı duyurdu. Yapılan açıklamada, "Bir süredir kamuoyunda ve medyada gündem haline getirilmeye çalışılan birtakım futbol dışı konular, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile Türkiye Futbol Federasyonu yönetimini yıpratma amacı taşıyan bir hal almıştır. Bir araya gelen taraflar, sürecin bundan sonraki kısmında yolları ayırmanın her iki taraf açısından daha sağlıklı olacağına kanaat getirmiştir. Gerek Türkiye'de gerek dünyada başarıları ile kendini kanıtlamış ve Türk futboluna büyük hizmetler vermiş olan değerli hocamıza teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarı ve mutluluklar dileriz” denildi.

G.SARAY İMASI RAHATSIZ ETTİ

Terim'in hem milli takım hem de G.Saray'ı çalıştırması konusunda sarı-kırmızılı yönetimin nabız yoklaması ve tecrübeli teknik adamın da buna sıcak bakmasının, yaşanan tüm olayların gölgesinde TFF kanadında büyük bir rahatsızlık uyandırdığı ifade edildi.

İPLER NASIL KOPTU
1-Nihat Kahveci tercihi

Nihat Kahveci'nin Beşiktaş'ın 'Feda döneminde' Yıldırım Demirören imzası bulunan 800 bin Euro tutarındaki senet için icra takibi başlatması Demirören ile Kahveci arasında büyük bir krize yol açmıştı. 2012'den sonra bir türlü yıldızı barışmayan Nihat Kahveci ile Yıldırım Demirören krizine Terim yeni bir pencere açarak; TFF Başkanı'nın olduğu dönemde A Milli Takım'ın teknik heyeti içerisine Nihat Kahveci'yi de dahil etti.

2-EURO2016'daki prim krizi

EURO2016'da patlak veren prim krizinin kim tarafından, nasıl dışarıya sızdırıldığı hala belirsizliğini korusa da Yıldırım Demirören'e ait gazetelerin manşetlerinde "Milli Takım'da prim krizi" haberlerinin yer alması ve köşe yazarları tarafından yorumlanması Terim-Demirören arasındaki gizli savaşın kilometre taşlarından oldu.

3-Kadrodışı kararları

EURO2016'da patlak veren "prim krizinin" ardından Fatih Terim'in Arda, Burak, Caner, Selçuk İnan, Gökhan Gönül'ü kadro dışı bırakması TFF kanadında rahatsızlık oluşturdu. TFF kanadıyla yüzde 100 hem fikir olunmadan alınan bu karar ve ardından çıkan af kararı TFF ile Terim arasındaki "uyum makasını" açmaya başladı.

4-Kavgaya kayıtsız kaldı

A Milli Takım uçağında Yıldırım Demirören'in gazetesi Milliyet'in yazarı Bilal Meşe ile Arda Turan arasında yaşanan kavga ve edilen küfürlere Terim'in kayıtsız kaldığının iddia edilmesi ve yaptığı "Ben duymadım" açıklamasının yanı sıra verdiği 'üstü kapalı' mesajlar tepki çekti.

5-Arda Turan krizinin yönetilememesi

Fatih Terim'in bir türlü yıldızının barışmadığı Arda Turan'ı önce kadro dışı bırakması, daha sonra affetmesi, basın toplantısındaki sözleri ve tecrübeli futbolcunun A Milli Takım'ı bırakmasıyla noktalanan süreci Terim'in iyi yönetemediği düşüncesi TFF kanadında ağırlık kazandı.

6-Alaçatı'daki restoran baskını

Alaçatı'daki "kebapçı baskını" TFF kanadında limitleri son raddeye getiren en kritik gelişme oldu. "Türkiye Futbol Direktörü" sıfatıyla kavgaya karışan Terim'in "bireysel olarak" düzenlediği basın toplantısındaki "Özür dilemiyorum, yine olsa yine yaparım" sözleri TFF'de bardağı taşırdı.

7-Rüştü Reçber ile girilen diyalog

Son olarak kendisini eleştiren eski milli kaleci Rüştü Reçber ile yaşadığı polemik ortamı gerdi ve Terim'in üslubu büyük tepki çekti.

TFF'nin ilk tercihi Şenol Güneş

Milli takımda Fatih Terim'in yerine kimin getirileceği konusunda Mircea Lucescu ve Şenol Güneş'in isimleri öne çıkarken, TFF'nin ilk tercihinin Beşiktaş çalıştırıcısı olduğu öğrenildi. Güneş'e, 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda kalan maçlara takımın başında çıkmasının teklif edileceği, hem Beşiktaş'ı hem de milli takımı çalıştırmasının da gündeme gelebileceği kaydedildi. Diğer yandan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman yaptığı açıklamada, Şenol Güneş'i bırakmaya niyetli olmadıklarını söyledi. Bu arada TFF'de 'Futbol Direktörlüğü' görevi de kaldırıldı.

ARDA TURAN'A MİLLİ TAKIM KAPILARI YENİDEN AÇILDI

Terim'in yıldızının barışmadığı isimler arasında yer alan Arda Turan'ın, Terim'in görevden alınmasının ardından yeniden ay-yıldızlı formayı giymesinin beklendiği ifade edildi. Terim tarafından önce kadro dışı bırakılıp ardından affedilen, Makedonya maçı dönüş uçağında bir gazeteciyle yaşadığı kavga sonrası ay-yıldızlı formayı bıraktığını açıklayan Arda Turan'ın 2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda kalan maçlarımızda en büyük kozumuz olması bekleniyor.

#Türk Milli Takımı
#Fatih Terim
#Şenol Güneş
7 yıl önce