|

Voleybol liglerinin yeni isimleri ve logoları tanıtıldı

Türkiye Voleybol Federasyonu, düzenlenen Voleybolda Atak Lansman Toplantısı'nda Bayanlar ve Erkekler 1. Liglerinin yeni isim ve logolarını tanıttı. Bayanlar ve Erkekler 1. Liglerinin yeni isimleri Sultanlar Ligi ve Efeler Ligi şeklinde değiştirildi.

Yeni Şafak
15:12 - 1/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:17 - 1/08/2016 Pazartesi
DHA
Voleybolda değişen isimlerin ardından yeni sezon, Efeler Ligi ve Sultanlar Ligi olarak oynanacak.
Voleybolda değişen isimlerin ardından yeni sezon, Efeler Ligi ve Sultanlar Ligi olarak oynanacak.

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), radikal bir karara imza atarak erkekler ve bayanlar birinci liglerin adını değiştirdi.



TVF Başkanı Özkan Mutlugil, isim değişikliği ile Türkiye voleybol liglerini dünya markası yapmayı hedeflediklerini söyledi. Mutlugil, "Voleybolumuz, gerek takımlarımızın başarıları gerekse yabancı oyuncularımızın kalitesiyle bir dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor. Liglerin isimlerini değiştirerek bunu pekiştirmek istedik. Ligimiz artık Türkiye'de 'Sultanlar Ligi' ve 'Efeler Ligi' olarak, dünyada ise Lauge of Sultans ve Efe League olarak anılacak. Başlarda yeni isimler yadırganabilir, buna hazırlıklıyız ancak çok kısa bir süre içinde çok benimseneceğini ve markalaşacağına inancımız tam” diye konuştu.Voleybolda flaş karar! Liglerin isimleri değişti"



'Lisanslı voleybolcu sayısı yüzde 66 arttı'

2012 yılından bu yana sürdürülen çalışmalara Fabrika Voleybol ve voleybol festivallerinin eklenmesiyle lisanslı voleybolcu sayısında yüzde 66'lık bir artış gerçekleştiğini vurgulayan Mutlugil, "2024 yılına kadar kendimize bir hedef koyduk. Uluslararası düzeydeki başarıları kalıcı hale getirirken, diğer yandan da voleybolun en popüler sporlar arasına sokmayı amaçlıyoruz. Voleybolu sokaklardan plajlara, parklardan salonlara, her yaşa ve her kesime yaymakta kararlıyız. Bu strateji çerçevesinde kulüplerimizle el ele vererek alt yapıları güçlendireceğiz" dedi.





#Voleybol
#Efeler Ligi
#Sultanlar Ligi
8 yıl önce