|

Volkan Avrupa'da ilk 5'te

Süper Lig'de şampiyonluk yolunda Beşiktaş'ı takibini sürdüren Fenerbahçe'de tecrübeli kaleci Volkan Demirel gösterdiği performansla Avrupa'ya damga vurdu.

Yeni Şafak
08:26 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 13:55 - 29/04/2016 Cuma
Diğer
Volkan gösterdiği performansla Avrupa'da ilk 5'te.
Volkan gösterdiği performansla Avrupa'da ilk 5'te.

Fenerbahçe kaptanı Volkan Demirel bu sezonki performansıyla kariyerinin en iyi sezonlarından birini yaşıyor.



Takımının Süper Lig şampiyonluğu yolunda kalan 4 haftada iddiasını sürdürmesinde en büyük pay sahibi olan kaleci Volkan Demirel, adeta kalesini gole kapadı.



Geride kalan haftalarda 22 gol yiyerek Süper Lig'de kalesinde en az gol gören kaleci olan Volkan, bu sezon çıktığı 30 maçın 16'ında gol yemedi. Fenerbahçe formasıyla gösterdiği bu müthiş performansla Volkan, Avrupa'da yalnızca 4 kalecinin gerisinde kaldı.








Listenin zirvesinde Atletico Madridli kaleci Jan Oblak yer alıyor. Sloven oyuncu La Liga'da 35 maçın 22'sinde kalesini gole kapattı.



İkinci sırada yer alan Manuel Neuer ise Alman devi Bayern Münih ile çıktığı 31 maçın 20'sinde gol yemedi.



İtalya şampiyonu Juventus'un efsanevi kalecisi Buffon, geride kalan 34 maçta 20 kez maçı gol yemeden kapattı. Takımının 25'te 24 yaparak şampiyon olmasında büyük pay sahibi oldu.



Avrupa'da kalesini gole kapatanlar listesinin dördüncü sırasında yer alan isimse Kevin Trapp. Alman kaleci, PSG'nin Fransa şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan oyuncuların başında geliyor.





Volkan EURO 2016'da olmalı mı?

A Milli Futbol Takımımızın, Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Kazakistan'a karşı oynadığı maçta taraftarlarla yaşadığı diyalog sonrası stadı terk eden Volkan Demirel'in milli takıma çağrılıp çağrılmaması tartışma konusu olmaya devam ediyor.



16 Kasım 2014 tarihinden bu yana Terim'den'kesik' yiyen milli eldiven için büyük bir kesim 'Fransa'da Euro 2016'da olmalı' derken, diğer bir kesimse 'milli formayı bırakıp gidenin, milli formayla işi olmamalı' görüşünü belirtiyor.



Volkan Demirel'in Euro 2016'da yer alıp almayacağı bilinmez ancak, bir gerçek var ki milli eldiven bu sezon gösterdiği performansla Avrupa'nın zirvesinde.


Video: Volkan Demirel TT Arena'yı terk etti!

#Volkan Demirel
#Fenerbahçe
#Euro 2016
8 yıl önce