|

Yabancıya sınırlama 2019’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yabancı futbolcu sayısıyla ilgili “Birçok futbolcuyla 2019'a kadar anlaşmalar yapılmış. O tarihe kadar anlaşmalar yapıldığına göre; bunun üzerine herhangi bir spekülasyon yapmaya gerek yok. 2019'dan sonrasına yönelik TFF, tüm kulüplerle oturup bu konuyu masaya yatırmalı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:44 - 13/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Erdoğan, NTVSpor'da Rıdvan Dilmen ve Murat Kosova'nın sorularını yanıtladı.
​Cumhurbaşkanı Erdoğan, NTVSpor'da Rıdvan Dilmen ve Murat Kosova'nın sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTVSpor'da Rıdvan Dilmen ve Murat Kosova'nın sorularını yanıtladı. Futbolculuk geçmişiyle ilgili hatıralarını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dönemde yoğun şekilde tartışılan yabancı futbolcu sınırıyla ilgili de görüşlerini açıkladı. Kulüplerin şuanda var olan kuralı uyguladıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Özellikle, futbol kulüplerimiz, futbolcuyu niçin hazırlar? Milli Takımımız için hazırlar. Ne kadar bir futbolcu fazla oynarsa, görev alırsa o zaman Milli Takıma adaylık konusunda da şansı o kadar artacaktır. Ama diyelim ki; en güçlü takımlarımızda biz istikbal vaat eden veya beklediğimiz futbolcularımız olmazsa, oradaki şans yüzdemiz eksilir. Biz yine de yurt dışında oynayan futbolcularımızı, lejyonerlerimizi almak suretiyle takım oluşturmaya çalışıyoruz. Dünyaya baktığımızda, dünyada da marka futbolcular seyirci çekebilmek için ne yapıyorlar? Transfer yapmak suretiyle, o kulüpler çok ciddi rakamları harcıyorlar. Benzer şey bizde de var. Fakat birçok yabancı futbolcuyla diyelim ki; 2019'a kadar anlaşmalar yapılmış. O tarihe kadar anlaşmalar yapıldığına göre; bunun üzerine herhangi bir spekülasyon yapmaya gerek yok. Çünkü bu yürüyen bir süreç. 2019'dan sonrasına yönelik Türkiye Futbol Federasyonu tüm kulüplerle oturup masaya yatırmalı ve bundan sonraki süreci nasıl sürdürelim, yürütelim konusunda durmalarında fayda var. Yabancıların da futbolumuza katacakları çok şey var. Onların katkısı tribünlere de ayrı bir hareket, canlılık getirecektir. Bunları da görmemezlikten gelemeyiz” şeklinde konuştu.

PARA İYİ YÖNETİLMELİ

Kulüplerin artan borçları ile görüşlerini de belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Gelir gider tablosunda bana göre iş biraz da paranın yönetimindedir. Başarıda bir şeyi çok çok önemserim. Parayı çok iyi yönetmek lazım. Parayı da çok iyi yönetene vermek lazım. Eğer parayı iyi yönetmede sıkıntı olursa orada geri gidersiniz. Ama iyi yönetilirse para, o zaman onunla hem kaliteyi satın alırsınız hem de para kendi kendini üretir” diye konuştu.

Statlardaki ibadethane
açığı giderilmeli

Statlardaki ibadethaneler konusunda hassas davranılması gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başakşehir Stadı'nda mescit, şapel ve sinagogun olmasının önemli olduğunu belirterek, "Seyirci ibadetini yapacak. Ama maçı da seyretmek istiyor. Namaz saatine de rastlıyor maç. Böyle bir yer varsa, mescide iner, namazını kılar. Müslüman için bu. Öbür tarafta, hristiyan veya musevi olanlar da var. Futbolcu veya konuklardan. Onlara tahsis edilmiş yerde ibadetini yapıp maçı izleme fırsatı bulur. Maalesef bütün statlarda bu yok. Bu açığı da gidermek lazım" dedi. 2002 yılından sonra lisanslı sporcu ve tesis sayısının arttığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tesisleri yaptıkça, sporcu sayısı artıyor. Bunlar bu dönemde yapılırken derdimiz gençliğimizi hazırlayalım" derken, özellikle amatör spor branşlarının teşvik edilmesi gerektiğini de ifade etti.

  • Bayanlar statlara daha çok gelmeli
  • Sporda şiddet konusunda tedbirler alındığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son zamanlarda olumlu gelişmeler var. Bayanların gelişi statlardaki tribün özellikli anarşisini minimize eder; sakin bir şekilde maç seyredilir. Taşkınlık olmaz. Anarşi olmazsa herkes edebiyle maçını seyreder. Milletimden özellikle fair play kurallarına uymalarını istiyorum. Biz 3 neticeyi bilerek stada gidiyoruz. Oyunun zevkini tatmak için gidiyoruz. Bu bilinç içerisinde stada gitmek çok daha önemli. Bu tabii aileleri de çekiyor” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanımız Türk sporu için bir şans

Yıldırım Demirören: Sayın Cumhurbaşkanımız Türk sporu için büyük bir şans. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ve devletimizin garantörlüğünde 2024'ü muhakkak kazanacağımızı düşünüyorum.

Fikret Orman: Her konuya vakıf bir Cumhurbaşkanımız var. Stadın yapılmasında her seferinde dile getirdiğimiz gibi çok büyük pay sahibi. O zaman da söyledim, hala söylüyorum. Allah razı olsun.

Dursun Özbek: Her şehirde aşağı yukarı çok modern tesisler yapıldı. Dünya çapındaki her türlü organizasyonu artık Türkiye alabilecek kapasitede. Hiç bir kulüp yok ki; Sayın Cumhurbaşkanı’na gitsin de derman bulamasın.

Aziz Yıldırım: Cumhurbaşkanımızın bu ülkeye yapmış olduğu esas katkı, FETÖ ve örgütleriyle yaptığı mücadeledir. Sporda Sayın Cumhurbaşkanı kulüplerin dertlerini çözmüştür, çözmeye devam ediyor.

Muharrem Usta: Tüm takımların modern tesisleri oldu. Cumhurbaşkanımızın büyük bir reformu oldu bu konuda. Kulüplerin artık bu noktada gereğini yapması gerekiyor.

#Recep Tayyip Erdoğan
#TFF
6 yıl önce