|

Yabancı sınırını destekleyen kulüpler belli oldu

Süper Lig'de son haftalarda tartışmalara neden olan yabancı sınırı meselesi kulüpler arasında fikir ayrılıklarına sebep oldu. Alınan bilgilere göre şu ana kadar sadece 3 kulüp yabancı sınırının geri getirilmesi düşüncesini desteklediği belirtildi. 1 kulüp de yerli futbolcunun teşvikiyle ilgili farklı alternatiflerin değerlendirilebileceği görüşünde.

Yeni Şafak
13:28 - 23/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 14:07 - 23/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Kulüp başkanları dün Spor Bakanlığı'na ziyarette bulunarak futbol meseleleri hakkında konuştu.
Kulüp başkanları dün Spor Bakanlığı'na ziyarette bulunarak futbol meseleleri hakkında konuştu.

Süper Lig'de yabancı sınırının geri gelmesi tartışmaları sürerken 14+14 kuralının değişmesine destek veren kulüpler belli olmaya başladı.

Bursaspor, Gençlerbirliği ve Akhisar Belediyespor'un yabancı kuralıyla ilgili sınırlamanın gelmesi düşüncesine destek verdiği ifade edildi. Bunun yanı sıra Başakşehir kulübü de sınırlamanın yerli oyuncunun teşvikine evrilmesinden yana.

Dört büyükler arasında hiçbir kulüp yabancıya sınır getirme taraftarı değil. Kulüpler, altyapıyla ilgili yatırımların arttırılması ve yerli futbolcu kalitesinin yükselmesi üzerine çalışmalar yapılmasını istiyor.

  • Öte yandan dün Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a ziyarette bulunan Kulüp başkanları ve temsilcilerin yabancı sınırına dair detaylı bir görüşme gerçekleştirmediği ancak konuyla ilgili TFF'nin kapsamlı bir çalışma hazırlayıp kulüplerle paylaşacağı belirtildi.
#Süper Lig
#Bursaspor
#Gençlerbirliği
7 yıl önce