|

Yanal defteri kapandı

Trabzonspor, Akhisar'a karşı alınan 6-1'lik tarihi yenilgi sonrası teknik direktör Ersun Yanal ile yollarını ayırdı. 55 yaşındaki çalıştırıcı, istifasını sunmaya yanaşmazken, sözleşmesi yönetim tarafından tek taraflı fesh edildi. Alternatifler arasında Rıza Çalımbay, Sadi Tekelioğlu, Slaven Bilic ve Robert Prosinecki öne çıkarken, takımı dün altyapı koordinatörü Derelioğlu çalıştırdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 01:46 - 17/10/2017 Salı
Yeni Şafak
55 yaşındaki çalıştırıcı, Trabzonspor'daki  3. döneminde de beklentilerin altında kaldı ve yönetim tarafından gönderildi
55 yaşındaki çalıştırıcı, Trabzonspor'daki 3. döneminde de beklentilerin altında kaldı ve yönetim tarafından gönderildi

Yeni sezona 50. yılda şampiyonluk parolasıyla giren, ancak alınan sonuçlarla beklentilerin çok uzağında kalan Trabzonspor'da gündemin ilk sırasına oturan isim teknik direktör Ersun Yanal oldu. Süper Lig'in son 4 haftasında galibiyet yüzü göremeyen bordo-mavililerde, özellikle 3-0 öne geçilen Aytemiz Alanyaspor maçının 4-3 kaybedilmesi ve önceki gün yapılan karşılaşmada, sahasında Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında alınan 6-1'lik tarihi yenilgi bardağı taşıran son damla oldu. 25 Mayıs 2016'da Trabzonspor'da 3. kez göreve gelen Ersun Yanal, takım tarihinin en düşük galibiyet yüzdesine sahip teknik direktörü oldu. Bordo-mavililer, bu dönemde 42 maçta sadece 16 galibiyet alabildi. Trabzonspor 12 beraberlik alırken 14 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. Yanal, son döneminde bordo-mavililer maç başına sadece 1.4 puan ortalaması tutturabildi. Son alınan ağır yenilgide tepkiler 55 yaşındaki teknik adama dönerken, bordo-mavili kulüpte dün hareketli saatler yaşandı. Yönetim kurulu, Ersun Yanal'la sözleşme başlangıcından itibaren alacağı olan 800 bin Euro'luk ücret konusunda UEFA Finansal Fair Play kriterleri nedeniyle taksitli ödeme konusunda anlaştı.

ÖNCE ANLAŞTI SONRA ÇARK ETTİ

Camianın ve taraftarların büyük tepki gösterdiği Ersun Yanal'la biraraya gelen ilk isim Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu oldu. Öğlen saatlerinde gerçekleştirilen bu görüşmeye, bordo-mavili kulübün başkanı Muharrem Usta'nın da telekonferans yaparak katıldığı belirtildi. Yaklaşık 1 saat kadar süren toplantının ardından Yanal'la yolların ayrılması yönünde karar alındığı kaydedildi. Yönetimin, 55 yaşındaki teknik adamın yerine getireceği isim üzerinde çalışmalara başladığı aktarıldı. Ne var ki akşam saatlerinde işler tersine bir seyir almaya başladı. Öğleyin yönetimle yaptığı toplantıda karşılıklı anlaşma yoluna giden Yanal'ın, bundan vazgeçtiği ve sözleşmesinde yer alan ücretin tamamının ödenmesini istediğini, aksi taktirde ayrılmayı düşünmediğini bildirdiği kaydedildi. Yaşanan son gelişme üzerine yeniden bir durum değerlendirmesi yapan yönetim, Yanal'ın alacağı 800 bin Euro'yu ödeyerek sözleşmeyi tek taraflı olarak fesh etti. Yönetim, Ersun Yanal ile yollarını ayırdığını dün akşam borsaya da bildirdi.

ALTERNATİFLER BELİRLENİYOR

Teknik direktör Ersun Yanal'ın yerine yerli isim olarak Rıza Çalımbay, Mustafa Reşit Akçay, Sadi Tekelioğlu; yabancı adaylardan ise Slaven Bilic ve Robert Prosinecki'nin adı öne çıkıyor. Yanal’dan boşalan teknik direktörlük görevine getirilecek yeni isim için görüşmeler sürerken, bu zaman diliminde takımı altyapı koordinatörü İhsan Derelioğlu çalıştıracak. Derelioğlu, dün akşam bordo-mavili takımın başında ilk antrenmanına çıktı. İhsan Derelioğlu, yönetim kurulu herhangi bir isimle anlaşamazsa, hafta sonunda Trabzonspor'un başında Malatya'ya karşı sahaya çıkacak.

  • Düşündüren rekor
  • Trabzonspor, tarihinin en gollü sezonunu yaşıyor. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ancak ligin ilk 8 haftasında 9 puan toplayabilen bordo-mavililerin bu sezonki maçlarında 38 gol oldu. 17 golü rakip filelere gönderen Karadeniz ekibi, kalesinde ise 21 gol görerek tarihinde en fazla gol yediği ilk 8 haftayı geride bıraktı. Trabzonspor, bu sezon hem iç sahada hem dış sahada oynadığı 8 maçta filelerinde gol gördü. Bu sezon kalesini gole kapatamayan bordo-mavililer, sahasında oynadığı maçlarda 12 gol, deplasmanda ise 9 gol yedi. Bordo-mavililerin kalesinde en fazla gol gördüğü sezonlar ise 12 golle 2001-02 ve 2015-16 olmuştu.
#Trabzonspor
#Ersun Yanal
#İstifa
7 yıl önce