|

Yedekler sevindirdi

Trabzonspor’da ligde fazla şans bulamayan futbolcuların, kupadaki performansları yüzleri güldürdü. Bongonda, Volkan Şen, Rodallega gibi isimlerin ağları bulması teknik direktör Çalımbay'ı sevindirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 04:53 - 14/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Trabzonspor’da sezon başından beri Süper Lig'de fazla süre bulamayan isimler, Ziraat Türkiye Kupası'nda gösterdikleri performansla yüzleri güldürüyor.
Trabzonspor’da sezon başından beri Süper Lig'de fazla süre bulamayan isimler, Ziraat Türkiye Kupası'nda gösterdikleri performansla yüzleri güldürüyor.

Trabzonspor’da sezon başından beri Süper Lig'de fazla süre bulamayan isimler, Ziraat Türkiye Kupası'nda gösterdikleri performansla yüzleri güldürüyor. Teknik direktör Rıza Çalımbay'ın, kendisini bordo-mavili renklere bağlayan sözleşmeye imza attıktan sonra yaptığı açıklamada, ''Oyuncu sayımız oldukça fazla. Kadro dışında kalanlar kafasında burayı bitirmiş. Onları geri kazanmalıyız'' demişti. Deneyimli teknik adamın, göreve gelmesinin ardından her oyuncuya aynı seviyede yaklaşması işleri değiştirdi. Süper Lig'in uzun bir maraton olduğunu ve zirve yarışında kadrodaki çoğu futbolcudan yararlanacağını oyuncularına saha içinde ve dışında gösteren Çalımbay'ın bu duruşu takımın da toparlanmasına büyük katkı sağladı.

HÜCUM HATTI GOLLE DÖNDÜ

Karadeniz ekibinde forma giyemedikleri için mutsuz olan oyuncuların başında ise sezon başında İspanya’nın Celta Vigo takımından kiralık olarak takıma katılan Theo Bongonda gelirken, Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçının 75. dakikasında oyuna giren oyuncu son dakikalarda attığı golle büyük bir sevinç yaşadı. Bongonda gibi fazla forma şansı bulamayan Volkan Şen ise karşılaşmaya ilk 11’de başlayıp, biri penaltıdan olmak üzere attığı iki golle adeta kendine geldi. Lig maçlarında şimdilik fazla süre alamayan Hugo Rodallega da ligde olduğu gibi kupa maçlarında da gollerine devam etti.

  • 2 maçta 6 puan bizi başka bir yere taşır
  • Devre arasına kadar önce Bursa, sonrasında deplasmanda Karabük ile oynayacaklarını futbolcularına hatırlatan Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, bu iki maçı kazanarak devre arasına girmeleri gerektiğini yineledi. Deneyimli teknik adam, "Alacağımız 6 paun ikinci yarıda bizi bambaşka bir yere taşır" dedi.

Zirve yolculuğumuzu sürdürüyoruz

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Gökhan Saral, "Mevcut şartlarda sportif başarı için ne gerekiyorsa yaptık. Hocamız Çalımbay'la, zirve yolculuğumuzu sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Uğur ve Okay geri döndü

Kupada önceki gün sahasında BŞB Erzurumspor'u 5-1 yenen Trabzonspor, Süper Lig'de Bursaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Sosa, Volkan Şen, Mustafa, Durica ve Batuhan idmana katılmadı. Tedavileri biten Uğur ve Okay takımla çalışmalara başladı.

#Trazbosnpor
#Volkan Şen
#rodallega
6 yıl önce