|

Yeni sezon öncesi Sauber'e şok

Avustralya'nın Victoria eyaletindeki yüksek mahkeme, Hollandalı pilot Giedo van der Garde'ın 2015 sezonu için sözleşmesi bulunduğuna dair hüküm verilmesinin ardından Formula 1 takımlarından Sauber'in yaptığı itirazı reddetti.

Yeni Şafak
18:13 - 12/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:14 - 12/03/2015 Perşembe
AA
Formula 1'in internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Victoria eyaletindeki yüksek mahkeme, Sauber'in geçen yılın ocak ayında yedek pilot olarak kadrosuna kattığı 29 yaşındaki Giedo van der Garde lehine karar verdi. 


Temyiz mahkemesi, 2015 yılı için sözleşmesi bulunmasına rağmen Felipe Nasr ve Marcus Ericsson ile yarışacaklarını açıklayan Sauber'e karşı dava açan van der Garde'ı haklı bulan mahkeme kararını onadı.


Kadrosunda Nasr ve Ericsson'un bulunduğu İsviçre merkezli Sauber takımı, 15 Mart'ta düzenlenecek sezonun ilk yarışı Avustralya Grand Prix'sinde hangi iki ismin yarışacağına dair henüz bir açıklama yapmadı.


Sauber Takım Direktörü Monisha Kaltenborn, yüksek mahkemenin kararı öncesi verdiği demeçte, "Kararın ilk yarışa ne gibi etki edeceğini öğrenmeye çalışacağız. Fakat ayarları, iki pilot için yapılmış bir otomobili, hazır olmayan birine kullandırarak takımımızdaki ya da diğer takımlardaki sürücülerin güvenliğini riske atamayız" diye konuşmuştu.
#otomobil sporları
#Formula 1
#Sauber
#Giedo van der Garde
9 yıl önce