|

Süper Lig'de yabancı kuralı tartışması

Süper Lig'de yeni sezon öncesi yapılan transferler ve teknik direktörlerin kadro tercihlerinin ardından yabancı kuralı tartışması alevlendi. yenisafak.com Spor Servisi konuyla ilgili bir anket açtı.

Yeni Şafak
14:50 - 19/08/2017 Cumartesi
Güncelleme: 02:17 - 20/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Süper Lig'deki yabancı kuralı uygulamasının A Milli Takım'a zarar verebileceği iddia ediliyor.
Süper Lig'deki yabancı kuralı uygulamasının A Milli Takım'a zarar verebileceği iddia ediliyor.

Süper Lig'de yeni sezon öncesi takımlar kadrolarını çoğunlukla yabancı futbolcularla takviye ederken bu durum spor kamuoyunda tartışma çıkardı.

Bazı kesimler Türk futbolcuların şu anki yabancı kuralı uygulamasında şans bulamayacağını savunurken diğer bir kesim ise yetenekli futbolcuların her daim kadroda olacağını belirtiyor.

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun yabancı kuralı ile ilgili rahatsızlığını dile getirdiği bilinirken konunun TFF yönetim kurulunda da ele alındığı belirtiliyor.

TFF'nin uyguladığı yabancı kuralı uygulaması;
  • Takımlar 14 yerli, 14 yabancı oyuncu bulundurabiliyor. Takımlar istedikleri takdirde sahaya 11 yabancı oyuncu ile çıkabiliyor ancak 21 kişilik maç kadrosunda 7 yerli futbolcu bulundurmak zorunlu. Bu 7 oyuncunun ise birisi altyapıdan çıkmış olmak zorunda. Öte yandan Türk asıllı olup yabancı milli takımlarda forma giyen futbolcular ise yabancı futbolcu sayılıyor.

Peki Türk futbolseverler konuyla ilgili ne düşünüyor? yenisafak.com Spor Servisi yabancı kuralına sınırlama getirilmeli mi, getirilmemeli mi sorusunu sizlere soruyor.

Anketimize katılarak oyunuzu kullanabilirsiniz;

#Süper Lig
7 yıl önce