|

Yıkıldık

Dile kolay 2000 yılından beri, tam 15 yıldır sahasında kaybetmeyen Hollanda… (36 maçta 33 galibiyet) Bir yanda da şansı bitmeden umudunu kaybetmeyen ‘Yılmaz Türkler’… 37’de Burak Yılmaz’ın golüyle öne geçen A Milliler, uzatma anında gereksiz paniğin kurbanı oldu. Sneijder’in şutunda Huntelaar’a çarpan top ağlarımızı buldu.

Yeni Şafak
04:00 - 29/03/2015 Pazar
Güncelleme: 00:14 - 29/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

Türkiye, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda deplasmanda Hollanda ile berabere alarak umutlarını devam ettirdi: 1-1. Mutlak kazanmamız gereken maça Hollanda daha iyi başladı. İlk 10 dakikada soldan gelen Portakallar'da, 6'da Depay'ın vuruşunu Volkan Babacan çıkardı. 9'da bu kez Sneijder kaleyi yokladı, top yandan az farkla dışarı gitti. Sonrasında üstünlüğü ele alan ay-yıldızlılar, soldan adeta Hollanda savunmasının üzerine yüklendi. 15'te Caner nefis hareketlerde soldan indi. Ortasında Burak'ın vuruşu savunmadan döndü. Bir dakika sonra bu kez Volkan Şen getirdi, Burak kontrol edemedi. 18'de Ozan Tufan'ın 30 metreden şutu tribünleri bir kez daha havalandırırken, adeta gelecek golün habercisi gibiydi. 33'te Volkan Şen, Selçuk'u kaçırdı. Penaltı noktası üzerine ortasını Mehmet Topal, üsten dışarı attı. Beklenen golümüz 37'de geldi. Gökhan Töre, ilk kez sağdan sıfıra kadar indi, ortasında ceza alanında topu kontrol eden Volkan Şen, Burak'ı gördü. Onun sert şutu fileleri giderken EURO 2016 umutlarımız adeta yeniden yeşeriyordu: 1-0. Devre bu sonuçla bitince milliler, soyunma odasına moralli gitti. İkinci yarıya da iyi başlayan ay-yıldızlılar oldu. 48'de ceza yayı üzerinden volkan Şen'in vuruşu üsten dışarı gitti. 59'da Depay'ın ortasında Narsing ile Volkan birlikte çıktı. Ortada kalan topa Huntelaar kötü vurdu. 60'ta Affelay'ın 30 metreden vuruşu Volkan harika çıkardı. 80'de ceza sahası içinde boş pozisyonda topla buluşan Williems, dışarı vurdu. 86'da Sneijder'in uzaktan şutunu Volkan Babacan çeldi. 90+3 ceza alanı üzerinden Sneijder'in sert şutu Huntelaar'a çarpıp ağlarla buluştu: 1-1. Bu sonuçla sahadan 1 puanla ayrılan Türkiye, EURO 2016 umutlarını devam ettirdi.



Terim'den şaşırtan karar


Milli Takım'da son dönemin en çok konuşulan isimlerinden Hakan Çalhanoğlu, yedek başladı; 61'de girdi. İlk 11'de şans bulamayan Kazım, 77'de oyuna dahil olurken Mehmet Ekici 90 dakika yedekti.



A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Hollanda karşısında sürpriz bir kadro sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam, Hakan Çalhanoğlu, Colin Kazım ve Mehmet Ekici'ye Hollanda karşısında ilk 11'de şans vermedi. Takım arkadaşı Ömer Toprak ile Gökhan Töre arasında yaşadığı 'silah' olayı sonrası A Milli Takım'dan uzaklaşan Hakan, Hollanda maçı için kadroya davet almış ve o da bu daveti kabul etmişti. Bayer Leverkusen ile Şampiyonlar Ligi ve Bundesliga'da başarılı maçlar oynayan Hakan, 61 dakika yedek bekledi; Volkan'ın yerine girdi. Terim ayrıca Feyenoord ile yıldızlaşan Kazım Kazım ve Trabzonspor'da attığı frikik golleriyle ve yüksek form grafiğiyle Süper Lig'e damga vuran Mehmet Ekici'yi kulübede başlattı. Kazım, 77'de şans buldu.




#Hollanda
#Türkiye
#milli maç
#Fatih Terim
#Burak Yılmaz
#Sneijder
#Euro 2016
9 yıl önce