|

Yıldırım, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Şike davasından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Aziz Yıldırım, adli süreci Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. F.Bahçe Başkanı, adil yargılanma hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel olarak başvuru yaptı

.
00:00 - 15/02/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:46 - 14/02/2014 Cuma
Yeni Şafak
Yıldırım, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu
Yıldırım, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Şike davasından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve Yargıtay tarafından cezası onanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, adli süreci Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Yıldırım, adil yargılanma hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yaptı. Aziz Yıldırım'ın avukatları 'Adil yargılanma hakkı'nın ihlal edildiği gerekçesiyle ve infazın durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne dilekçe verdi. Başvuruda, 6222 ile daha sonrasında değişen 6259 sayılı kanunun anayasaya aykırı olduğu iddiası da yer aldı.

İNFAZ İÇİN BAŞSAVCILIK KARARI BEKLENİYOR

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım hakkında verilen 6 yıl 3 aylık hapis cezası kararını onamıştı. Yıldırım'ın dosyası incelenmek üzere Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Başsavcılığın karara itiraz etmemesi durumunda dosya İstanbul'a gönderilecek ve Başkan Yıldırım'ın cezaevine girmesi için infaz süreci başlayacak.

10 yıl önce