|

Yıldırım Demirören'in yabancı sınırı planı ortaya çıktı

Son günlerde tartışma konusu olan yabancı sınırı meselesine dair TFF Başkanı Yıldırım Demirören'den çarpıcı bir açıklama geldi. Bu sezonla ilgili olarak değişikliğin söz konusu olmadığını ifade eden Demirören, konuyla ilgili düşüncesini ilk defa anlattı.

Yeni Şafak
14:57 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 15:16 - 13/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, yabancı sınırına dair açıklamalarda bulundu.
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, yabancı sınırına dair açıklamalarda bulundu.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, yabancı sınırının gevşetilmesi kararının Fatih Terim'in çalışması kapsamında gerçekleştiğini aktarırken yeni kural ile ilgili ipucu verdi.

İşte Demirören'in Habertürk'e verdiği demeçlerden öne çıkanlar;
  • “Bu sezon tribünler doluyor. Futbola kalite geldi. Kulüplerimiz Avrupa’da başarılı. Beşiktaş, Porto’yu yeniyor. Galatasaray ve Fenerbahçe Avrupa’da maçlarını çok erken oynadıkları için elendiler bana göre. Çünkü henüz kadrolarını tam anlamıyla kuramamışlardı. Gerçek form durumlarını yakalayamamışlardı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın beyanını önemsiyoruz. Dursun Başkan ile de konuştum. Belki önümüzdeki sezon saha içindeki yabancı oyuncu sayısını sınırlandırırız. Kadroda daha fazlası bulundurulabilir yine ama sahada 8 yabancı şartı üst sınır olabilir. Bu konuda Kulüpler Birliği’nin bir karara varması lazım."
Yıldırım Demirören'in dün Milliyet'e yaptığı açıklamalar ise şöyleydi;
#Yıldırım Demirören
#TFF
#Süper Lig
7 yıl önce