|

Yıldızlar topluluğu değil doğru takım kuruyoruz

Trabzonspor Başkanı, gelecek sezon özellikle ödemeler konusunda çok hassas davranmaya çalışacaklarını söyledi. Gelecek sene dinamik ve kendine güveni olan, ayakları yere sağlam basan, iyi bir iskelet kadro oluşturmak istediklerini belirten başkan Usta, “Hepimize 'burada bir ışık var' diyebilecek bir takım oluşturmayı düşünüyoruz. Bir sonraki sene de çıtayı yükseltmek amacındayız” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 03:17 - 30/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, iyi bir kadro kurmaya çalıştıklarını söyledi, “Yıldızlar topluluğu kurmuyoruz, doğru bir takım kurmaya çalışıyoruz” dedi. Sponsorla ilgili görüşmeler yaptıklarını kaydeden Trabzonspor Başkanı, “İmzalamadık ama çok önemli yol aldık. Kulübe birazcık olsun nefes aldıracak sürece geliyoruz. Ama bu süreç kısa sürede toparlanacak süreç değil. Biz şunun peşindeyiz; futbol takımının yıllık bütçesi ne kadarsa, bunu hiç aksatmadan düzgün şekilde ödemeyi birinci prensip olarak görüyoruz. Sıkıntılarımız olacak ama futbol takımına mümkün olduğunca yansıtmayacağız. Diğer tarafta çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalacağız. Bizim de şu anda en çok canımızı yakan konu ekonomik. Bir yıldızlar topluluğu kurmuyoruz. Doğru isimlerden oluşan doğru bir takım kurmaya çalışıyoruz. Hepimize, 'burada bir ışık var' diyebilecek bir takım oluşturmayı düşünüyoruz. Yollarımızı ayırmayı düşünen oyuncuları elden çıkarabiliyor olmamız lazım. İki masa kurduk. Biri transfer yapacak, diğeri de yollarımızı ayırmayı düşündüğümüz oyuncuları göndermeye çalışacak” şeklinde konuştu. Başkan Usta, gelecek sezon özellikle ödemeler konusunda çok hassas davranmaya çalışacaklarını söyledi. Takımın disiplin talimatlarının tamamının değişeceğini belirten Muharrem Usta, “Gelecek sene dinamik ve kendine güveni olan, ayakları yere sağlam basan, iyi bir iskelet kadro oluşturmak istiyoruz. Bir sonraki sene de çıtayı yükseltmek amacındayız. Bu sene kulübümüzün ciddi oranda disipline ihtiyacı var. Sisteminiz iyi değilse, disiplininiz yok ise, içeride düzeninizde çeşitli aksaklıklar var ve siz bunları görmeyip halı altına süpürüyorsanız, bedeline razı olacaksınız. O acı tecrübeler bize şunu gösteriyor ki; bu sene disiplinli kuralları yoğun bir yapıda olmalıyız. Disiplinsizliğe sıfır tolerans. Disiplinsizliğe en ağır yaptırımı olan yeni bir talimat hazırlıyoruz. Onu da yakında bütün futbolcularımızla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.



Akyazı Stadı Trabzonspor'u ayağa kaldıracak


Akyazı Stadı'nın yeni sezona yetiştirilmesi için yoğun çaba harcandığını ifade eden Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, TOKİ'nin bayramdan sonra ekipleri 2 katına çıkartacağını belirtirken de şöyle dedi: “İtalya'dan hibrit çimin onaylandığını söylediler. Akıllı bir stat olacak. Trabzonspor tarihinde görmediği markalarla görüşüyor. Bunlar bizi ayağa kaldıracak. Localar 3 yıllık satılacak. İsteyen 36 ayda ödemek üzere alabilir. Peşinde indirim olacak. 120 locayı satmamız lazım. Ekonomiyi yerli yerine oturtmamız gerekiyor. Bayram sonrası büyük bir seferberlik olacak ve herkesin desteğine ihtiyacımız var."



Yabancılardan Esteban ve Akakpo kalacak


Muharrem Usta, gidecek oyuncular için, "Aykut Demir, Osmanlıspor'a kiralandı. Brüt 1.5 milyon Euro'dan bahsediyoruz. Daha Cardozo, Cavanda, Yatabare, N'Doye var. Esteban ve Akakpo kalacak" dedi. Başkan Usta, Özer, İshak, Sefa, Musa ve Erkan'la ilgili görüşmeler olduğunu belirterek, "Değerli isimler ancak iklim bozukluğundan başarılı olamadılar. Bu iklimi değiştirmeliyiz. Gidenler, sadece performansı kötü diye gitmedi. Trabzonspor düzen olarak performansı iyi olmadığı için kimseyi suçlayamayız" diye konuştu.



Forma savaşı erken başladı


Teknik direktör Ersun Yanal'la yeni bir sayfa açmaya hazırlanan Trabzonspor'da futbolcular, forma rekabetine girdi. Yeni sezon hazırlıkları devam ederken, gençler kendilerini kanıtlamak için yoğun çaba gösteriyor. İç transferi çözdükten sonra kadrosuna 6-8 oyuncu katmayı planlayan bordo-mavililerde yapılacak takviyelerle mevkilerdeki alternatif sayısının yükselmesi ve rekabetin daha da artması bekleniyor.




#Trabzonspor
#Muharrem Usta
8 yıl önce