|

Yılmaz Vural 2016'nın 'en'lerini seçti

Türk futbolunun en sempatik teknik adamlarından olan Yılmaz Vural yenisafak.com Spor Servisi için 2016 yılının enlerini seçti. İşte Vural'a göre yılın en dikkat çekici futbolcuları ve takımları...

Yeni Şafak
17:14 - 31/12/2016 Cumartesi
Güncelleme: 17:48 - 31/12/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Yılmaz Vural, 2016 yılının 'en'lerini yenisafak.com için seçti.
Yılmaz Vural, 2016 yılının 'en'lerini yenisafak.com için seçti.

Yılmaz Vural, 2016 yılının enlerini yenisafak.com Spor Servisi için değerlendirdi. Kısa soru, kısa cevap şeklinde gerçekleştirdiğimiz tele röportajda tecrübeli teknik adam yılın futbolcusu, yılın takımı, yılın maçı, yılın teknik direktörü, yılın golü ve en üzüldüğü olayı açıkladı.



İşte Yılmaz Vural'ın seçtikleri;






Yılın futbolcusu?

Yılmaz Vural, 2016 yılına damga vuran futbolcu olarak Başakşehirli Emre Belözoğlu'nu tercih etti. Vural, Belözoğlu için, ''Yaşına rağmen önemli bir performans gösteriyor. Takımını sırtlamayı başardı" ifadelerini kullandı.

Yılın takımı?

Yılmaz Vural'ın yılın takımı tercihi Başakşehir oldu. Tecrübeli çalıştırıcı İstanbul ekibinin Süper Lig'in ilk yarısını lider tamamlamasına kayıtsız kalmadı.

Yılın teknik direktörü?

Yılmaz Vural, teknik direktör tercihini Abdullah Avcı'dan yana kullandı. Vural, Başakşehir'in başarısında önemli bir yeri olan Avcı'nın yılın teknik direktörü olduğunu söyledi.



Yılın maçı?

Yılmaz Vural, yılın maçı için tercihini Beşiktaş-Benfica maçında yana kullandı. Siyah beyazlılar bu mücadelede 3-0 geriye düşmüş ancak ikinci yarıda skoru 3-3'e getirmeyi başarmıştı.

Yılın en olumsuz maçı?

Yılmaz Vural, yılın maçı olarak iki karşılaşma seçti. Biri 3-3 biten Benfica-Beşiktaş mücadelesi... İkincisi ise Dinamo Kiev'in siyah beyazlılara 6-0 yenildiği karşılaşma... Vural, Kiev maçının olumsuz anlamda yıla damgasını vurduğunu ifade etti.

Yılın en üzücü spor olayı?

Yılmaz Vural, yılın en üzücü spor olayı olarak ise Chapecoense'nin uçağının düşmesini gösterdi. Bilindiği üzere Brezilya ekibinin Güney Amerika Kupası Finali'ne giderken Kolombiya'da uçağı düşmüştü. Bu kazanın ardından Chapecoense kulübünün futbolcuları hayatını kaybetmişti.

Yılın golü?

Yılmaz Vural yılın golü tercihini Moussa Sow'un Manchester United'a attığı golden yana kullandı. Vural, Eren Derdiyok'un golünün de güzel olduğunu ifade ederken Sow'un golünün yabancı bir takıma atılmasının daha önemli olduğunu aktardı.

#Yılmaz Vural
#2016
7 yıl önce