|

Yine hüsran

Üst üste 5. kez Dörtlü Final oynayan sarı-lacivertliler, Rus ekibi Nadezhda'ya mağlup olarak final şansını yitirdi. Temsilcimiz yarın üçünçülük maçında Çek ekibi USK Prag ile karşılaşacak

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 01:44 - 16/04/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final ilk maçında Rusya'nın Nadezhda takımına 74-68 yenildi. Bu sonuçla Nadezhda, finale yükselirken,diğer Rus ekibi UMMC Ekaterinburg'un rakibi oldu. Üst üste 5. kez Dörtlü Final oynayan ve kendi evinde şampiyonluk hedefiyle yola çıkan Fenerbahçe ise son şampiyon USK Prag ile üçüncülük maçı yapacak. Final ve üçüncülük maçları yarı oynanacak. Karşılıklı basketlerle başlayan maçta savunma sertliğini artıran Nadezhda, ilk periyodu 18-16 önde geçti. İkinci çeyrekte de üstünlüğünü sürdüren Rus ekibi karşısında sarı-lacivertliler, hücumda top kayıpları yaparken, taraftarının da desteğiyle hareketlenmesine rağmen devreyi 36-28 geride kapadı.



Maçın üçüncü çeyreğinde Fenerbahçe, Lavender'in sayılarıyla hareketlenmeye çalışsa da Rus ekibi, farkın kapanmasına izin vermedi ve üçüncü periyodu 53-40 önde bitirdi. Son çeyrekte konuk ekip farkı bir ara 17 sayıya (49-66) çıkardı. 15-3'lük seri yakalayan Fenerbahçe, farkı 5 sayıya (64-69) indirmesine rağmen Nadezhda, maçın sonunu daha iyi oynayarak, sahadan 74-68 galip ayrıldı. 24 sayı atan Fenerbahçeli Lavender, maçın en skoreri olurken, beş oyuncusunun çift hanelere ulaştığı Nadezhda'da ise Bonner 20sayıyla galibiyette önemli rol aldı. Fenerbahçe, Dörtlü Final'de yarın saat 14.00'te Çek ekibi USK Prag ile üçüncülük maçı oynayacak.Saat 17.00'deki finalde ise iki Rus takımı Ekaterinburg ile Nadezhda karşılaşacak.



Geniş güvenlik önlemleri


Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen Dörtlü Final organizasyonu için alınan geniş güvenlik önlemleri dikkati çekti. Maçları izlemek için gelen taraftarlar, oluşturulan güvenlik noktalarında üst aramasından geçirildikten sonra salona alındı. Maçı F.Bahçe Erkek basketbol takımı da izledi.



Ekaterinburg son şampiyonu yıktı


FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Dörtlü Final ilk maçında son şampiyon Çek takımı USK Prag'ı 78-72 yenen Rus temsilcisi UMMC Ekaterinburg, ilk finalist oldu. Çekişmeli geçen maçın ilk yarısını da Rus takımı 33-22 önde tamamladı. USK Prag'tan Petrovic ve Steinberga ile UMMC Ekaterinburg'dan Taurasi, 21'er sayıyla maçı tamamladı. Bu skorla finale çıkan Ekaterinburg, geçen sezon yarı finalde elendiği son şampiyon USK Prag'dan rövanşı almış oldu. Rus temsilcisi, kendi ülkesinin takımı olan ve ilk kez Dörtlü Final'de mücadele eden Nadezhda ile yarın şampiyonluk maçına çıkacak.



#Nadezhda
#Dörtlü Final
#Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı
8 yıl önce