|

Yüzsüz!

Eski hakemlerden Erman Toroğlu, UEFA tarafından EURO 2016’da görevlendirilen Cüneyt Çakır'ın, "Avrupa Şampiyonası'nda düdük çaldım. Bana da 50 bin dolar vermeniz gerekir" diyerek TFF'den para istediğini iddia etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 00:18 - 13/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak
İtalyan basını, İspanya karşısında alınan zaferi manşetlere taşırken, karşılaşmayı yöneten Cüneyt Çakır'ı doğru kararlar veremediği için eleştirmişti.
İtalyan basını, İspanya karşısında alınan zaferi manşetlere taşırken, karşılaşmayı yöneten Cüneyt Çakır'ı doğru kararlar veremediği için eleştirmişti.

Sivri dilli spor yorumcusu ve yazar Erman Toroğlu dün kaleme aldığı yazısında müthiş bir iddiada bulundu. Toroğlu, UEFA tarafından Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görevlendirilen Cüneyt Çakır'ın EURO 2016'da maç yönettiği için Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) para istediğini iddia etti.



Toroğlu yazısında ayrıca Çakır'ın bir de babasının Haziran'da biten sözleşmesinin devamını istediğini ileri sürdü . Erman Toroğlu son olarak Cüneyt Çakır'a yaşıyorsa dedesini de TFF'ye almasını teklif etti.



İşte Erman Toroğlu'nun Cüneyt Çakır'la ilgili yazısı şöyle:


Ne demişler üzüm üzüme baka baka kararır. Bizim hakemler de futbolculara bakarak kararıyorlar. Çakır “EURO 2016'da düdük çaldım bana da 50 bin dolar vermeniz gerekir” diye TFF'ye başvurmuş. Duyduğuma göre Cüneyt Çakır "Avrupa Şampiyonası'nda düdük çaldım bana da 50 bin dolar civarında para vermeniz gerekir" diye federasyona başvurmuş. Allah'tan Çakır bizim futbolcularla aynı yerde kamp yapmadı yoksa çok daha evvel beraber dönerlerdi. Ne demişler üzüm üzüme baka baka kararır. Bizim hakemler de futbolculara bakarak kararıyorlar. Bitmedi, Çakır bir de babasının haziranda biten sözleşmesinin devamını istiyor. Cüneyt eğer deden de yaşıyorsa federasyona onu da sok! Aslında TFF'nin bir uygulamasına anlam veremiyorum: Bir denetleme kurulu var ve başında da düzgün bir isim olduğu söyleniyor. Sıkı durun: Türkiye'de hakemlere hem maaş veriliyor hem de hakemler maçlara gidiyorlar, bir de maç parası alıyorlar. Türkiye'deki hangi kurum maaş verdikten sonra gönderdiği yerde harcırahtan başka ödeme yapıyor? Bu hukuka aykırıdır. Denetleme kurulu görevini yapmazsa Maliye onlar için soruşturma yapar. Ama burası TFF. Bize 100 tane uçakla Avrupa Şampiyonası'na gidip "Size ne kardeşim" derseniz o da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sorunu, yani benim... Çünkü bu takım benim sorunum. Ama finallerde mücadele eden takımdan bahsetmiyorum (maalesef mücadele etmeyen).



  1. İtalyanlar, İspanya maçında 4 puan vermişti
  2. İtalyan basını, İspanya karşısında alınan zaferi manşetlere taşırken, karşılaşmayı yöneten Cüneyt Çakır'ı doğru kararlar veremediği için eleştirmişti. Cüneyt Çakır'ın kötü bir yönetim sergilediğini belirten İtalyan basını, 4 puan verdiği Türk hakemin, maç içinde İspanya'ya gösterilmesi gereken 2'si kırmızı kart olmak üzere pek çok şeyi görmediğini yazmıştı. Gazeteler, Çakır'ın bazı pozisyonlarda doğru karar alamadığını, 45. dakikada Sergio Ramos'un Eder'e yaptığı faul ile 88. dakikada David Silva'nın Giorgio Chiellini'nin üzerine basmasında kırmızı kartı es geçtiğini kaydetmişti. Hakem yönetiminin değerlendirildiği yazıda ise Cüneyt Çakır'ın bazı pozisyonlarda hatalı değerlendirmeler yaptığı savunularak, Çakır'ın bu maçta hayal kırıklığı yaşattığı yorumu yapılmıştı. İtalya'dan Thiago Motta'nın Lucas Vazquez'e, İspanya'dan da David Silva'nın da Giorgio Chiellini'ye yaptığı hareketlerden ötürü direkt kırmızı kartlar görmesi gerekirken Çakır'ın bunları atladığı paylaşılmıştı.

#Cüneyt Çakır
#Hakem
#Erman Toroğlu
#UEFA
#EURO 2016
8 yıl önce