|

Zirvede büyük düello

Süper Lig'de şampiyonluk yarışında iddiasını sürdürebilmek için puan kaybına tahammülü olmayan ev sahibi Galatasaray, taraftarı önünde oynayacağı derbiyi kazanarak hem moral bulma, hem de iddiasını yeniden ortaya koyabilme peşinde. Lider Beşiktaş ise ezeli rakibini mağlup ederek zirvedeki konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Yeni Şafak
04:00 - 27/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:07 - 27/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
G.Saray ile Beşiktaş, bugün 341. kez karşı karşıya gelecek.
G.Saray ile Beşiktaş, bugün 341. kez karşı karşıya gelecek.

Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş bugün karşı karşıya gelecek. Ligin zirvesini yakından ilgilendiren derbi öncesi Beşiktaş 47 puanla liderlik koltuğunda otururken, 40 puanlı Galatasaray haftaya üçüncü sırada girdi. Derbiye ev sahipliği yapacak Galatasaray, rakibini yenerek, şampiyonluk yarışında aradaki puan farkını 4'e düşürmek istiyor. Lig lideri Beşiktaş ise, derbiden galibiyetle ayrılarak, zirvede rakibiyle arasındaki puan farkını 10'a çıkarmayı amaçlıyor.



Beşiktaş derbisi öncesi sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı süren Serdar Aziz dışında eksik futbolcu bulunmuyor. Galatasaray'da başta Sneijder olmak üzere sakatlıkları bulunan oyuncuların yeniden takıma dahil olmaları, teknik heyetin yüzünü güldürdü. Sarı-kırmızılı takımda disiplinsiz hareketleri gerekçesiyle Çaykur Rizespor maçı kadrosuna alınmayan Bruma ile tedavisi tamamlanan Sneijder'in derbide forma şansı bulmaları bekleniyor.



Beşiktaş'ta derbi maç öncesinde eksik isimler Caner Erkin, Necip Uysal ve Tosic. Caner, ağır sakatlığı nedeniyle henüz takımla çalışmalara başlamazken, tedavileri tamamlanan Mitrovic ile Adriano hazır hale geldi. Hapoel Beer-Sheva ile oynanan iki maçta da ilk 11'de şans bulan Necip ise yaşadığı sakatlık nedeniyle derbiyi kaçıracak. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 4 maç ceza verilen Tosic, G.Saray'a karşı da formasından uzak kalacak.



Rekabette 341. randevu


G.Saray ile Beşiktaş, bugün 341. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 340 maçın 120'sini G.Saray, 107'sini Beşiktaş kazandı, 113 karşılaşma ise berabere bitti. Sarı-kırmızılıların 480 golüne, siyah-beyazlılar 447 golle karşılık verdi. Süper Lig'in ilk yarısında Vodafone Arena'da yapılan derbi ise 2-2 bitti. Galatasaray ile Beşiktaş, Türk Telekom Arena'da daha önce 6 kez karşı karşıya geldi. Tamamı Süper Lig'e dahil bu maçlardan 4'ünü ev sahibi sarı-kırmızılılar kazandı, Beşiktaş sadece, şampiyon olduğu geçen sezon galip gelebildi. bir maç ise berabere sonuçlandı.



Siyah-beyazlı taraftarlar ilk kez


Beşiktaş taraftarı, Türk Telekom Arena'da ilk kez takımlarına destek verme fırsatını bugün yakalayacak. Galatasaray'ın eski stadı Ali Sami Yen'de birçok maçta Beşiktaş'ı yalnız bırakmayan taraftarlar, deplasman yasağı nedeniyle sarı-kırmızılı ekibin yeni yuvası Türk Telekom Arena'da derbi izleme şansı bulamamıştı. Bu sezon başında derbilerde deplasman yasağının kalkması yönünde alınan kararın ardından takımlarını Türk Telekom Arena'da ilk kez izleme fırsatı bulacak siyah-beyazlı taraftarlar, toplu halde stada götürülecek. Yaklaşık 2 bin 400 siyah-beyazlı taraftar, bugün saat 14.30'dan itibaren Vodafone Arena önünde bir araya gelerek, toplu olarak stada gidecek.



Muslera, Simovic'in rekoruna göz dikti


Galatasaray'ın kalecisi Fernando Muslera, Beşiktaş derbisinde bugün bir rekora da ortak olacak. Uruguaylı file bekçisi, Beşiktaş karşısında da kaleyi koruması halinde, Süper Lig kariyerindeki 188. lig maçına çıkacak ve 27 yıldır Zoran Simovic'e ait olan, "Galatasaray formasıyla en fazla lig maçına çıkan yabancı oyuncu" rekorunu egale edecek. Öte yandan, Galatasaray'ın tecrübeli futbolcusu Sabri Sarıoğlu ise Beşiktaş derbisinde görev alması durumunda kariyerinin 350. lig müsabakasına çıkmış olacak.






Tudor ilk kez Arena'da olacak


Galatasaray'da Jan Olde Riekerink'in ardından teknik direktörlük koltuğuna oturan Igor Tudor, ilk kez taraftarı önüne çıkacak. Sarı-kırmızılı ekibin başındaki ilk müsabakasına Çaykur Rizespor deplasmanında çıkan Tudor, Türk Telekom Arena'daki siftahını ise Beşiktaş derbisinde yapacak.




859 milyon liralık derbi


G.Saray- Beşiktaş derbisi, toplam değeri 859 milyon lirayı bulan futbolcuların mücadelesine sahne olacak. Alman İnternet sitesi Transfermarkt'ın verilerinde, Süper Lig'in en pahalı ikinci takımı konumunda bulunan Beşiktaş'ın tahmini piyasa değeri 478 milyon lira gösterildi. Ligde en pahalı üçüncü takım olarak belirtilen Galatasaray'ın tahmini piyasa değeri ise 381 milyon lira. Kadrosundaki futbolculara yaklaşık 543 milyon lira değer biçilen Fenerbahçe ise ligin en pahalı takımı konumunda bulunuyor.


#Süper Lig
#Beşiktaş
#Galatasaray
7 yıl önce