|

Zirvenin efendisi

Beşiktaş’tan Şubat ayında şampiyonluk şarkıları. Başakşehir, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin puan kaybettiği haftada Akhisar Belediyespor engelini Cenk Tosun, Talisca ve Atınç’ın golleriyle geçen siyah-beyazlılar, yarıştaki rakipleriyle aradaki puan farkını açtı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:47 - 20/02/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş, yarıştaki rakipleriyle aradaki puan farkını açtı.
Beşiktaş, yarıştaki rakipleriyle aradaki puan farkını açtı.

Lider Beşiktaş Süper Lig'in 21. haftasında Vodafone Arena'da Akhisar Belediyespor'u konuk etti. Şampiyonluk yolundaki rakiplerinin puan kaybettiği haftada Akhisar'ı 3-1'le geçen siyah-beyazlılar, puanını 47'ye çıkartarak en yakın takipçisi Medipol Başakşehir ile puan farkını 4'e çıkardı. Beşiktaş'ın golleri Cenk, Talisca ve Atınç'tan gelirken, Akhisar ise tek sayısını Olcan ile buldu. Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde Hapoel Beer Sheva'yı deplasmanda 3-1 yenen Kartal, Akhisar galibiyetiyle ligde de yoluna dolu dizgin devam ediyor.



Karşılaşmaya baskılı başlayan ev sahibi ekip, maçın henüz 13. dakikasında karşılaşmanın yıldızı Quaresma'nın sağdan ortasında Cenk Tosun'un kafa vuruşuyla öne geçti: 1-0. Ataklarına ara vermeyen Besiktaş. 27'de Cenk Tosun'un pasıyla ceza sahası dışından Anderson Talisca'nın sol ayağıyla çıkardığı şutla fileleri havalandırdı: 2-0. 29'da Ryan Babel ceza sahası içinden vurdugu şutu kaleci Bora kurtardı. 35'te Akhisar'ın ilk ciddi atağında Özer'in sol çaprazdan kaleci ile karşı karşıya çektiği şut kalenin üstünden auta gitti. 41'de Quaresma'nın ortasında Babel kale önünde net pozisyonda iyi kafa vuruşu yapamayınca top dışarı çıktı. 45'te Talisca'nın pasında Babel şutu kalecide kaldı ve ilk yarı 2-0'lık skorla bitti.



İkinci yarıda ilk gol girişimi misafir takımdan geldi. 52'de Ömer Bayram'ın ön direğe gönderdiği topu Atınç son anda kornere attı. 69'da Quaresma'nın sert şutu kaleci Bora'dan döndü. Defansın uzaklaştıramadığı topu Atınç kafayla ağlarla gönderdi: 3-0. 77'de Quaresma'nın şutunu Bora kornere çeldi. 81. dakikada Soner'in pasında Olcan Adın, soldan girerek kaleci Fabri'yi mağlup ederek maçın skorunu belirledi: 3-1.







  • Quaresma'dan kötü haber
  • Akhisar Belediye maçının yıldızı Quaresma'dan maç sonrası kötü haber geldi. 82. dakikada aldığı darbe sonucu yapılan tedavisi sonrası oyuna devam eden Portekizli yıldızın sol diz kapağında kanama ve ödem tespit edildi. Quarasma'nın Hapoel maçında oynamayacağı ve 1-2 gün dinlendirileceği açıklandı.
  • Derbinin güzelliğini bozmanın anlamı yok
  • Beşiktaş 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi, G.Saray Başkanı Dursun Özbek'in derbinin pazartesi oynanmasıyla ilgili sözlerine yanıt verdi. Çebi, “TFF pazartesi günü oynanmasına karar vermiş. Bunun G.Saray'a ne zararı var. Bunlarla maçın güzelliğini bozmanın anlamı yok. Yakınlarının baskısıyla söylemiştir. TFF'den G.Saray maçının ertelenmesi için de talebimiz yok” değerlendirmesinde bulundu. Hakemlere güvenlerini dile getiren Beşiktaş 2. Başkanı, “F.Bahçe ve Karabük maçlarını Beşiktaş kaybetti. Bakarsanız hakemlerin kollamadığını görürsünüz. Baskı altına alarak Beşiktaş aleyhine kararlar vermeleri için yapılıyor. Herkes işine bakacak” dedi.

İşimizi ciddiyetle yapacağız


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, işlerini en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarınısöyledi. Maçın tamamına bakıldığında oyun olarak üstün olduklarını söyleyen Güneş, “Bu durum skora da yansıdı. Ama maçın son 10 dakikası bize hiç yakışmadı. Futbol ciddi bir oyun. Ciddiyetsizlik değil ama yorgunluk olabilir, yine de bu bir mazeret değil. İki değişiklik sonrasında, benim hatamdan kaynaklanan bir görüntü ortaya çıktı. Seyircimiz de bugün müthişti” dedi. Beşiktaş olarak işlerini en iyi şekilde yapmak için çalıştıklarını söyleyen tecrübeli çalıştırıcı, “Biz işimizi yapıyoruz ve futbol oynuyoruz. Övgülerin de eleştirilerin de abartılı olmaması gerekiyor. Perşembe günü Beer Sheva, sonrasında G.Saray maçı var. Alttaki takımlar öndekileri yakalamak istiyor, biz de yakalanmamak istiyoruz. Biz iyi oynamak zorundayız ve oyunumuzu daha da geliştirmeliyiz. Tudor'un G.Saray'a gitmesiyle ilgili olarak, çok alakasız yorumlar yapılıyor. Beşiktaş olarak herkese saygı duyuyoruz ve işimizi yapmaya çalışıyoruz. Biz kimseyle savaşmıyoruz” dedi. Beşiktaş'ta olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden tecrübeli çalıştırıcı, “Tribünde gözü yaşlı taraftar görmek istemiyorum. Harçlığından arttırıp maça gelen taraftarların üzülmemesi için bizim ve futbolcu arkadaşlarımızın işlerini en iyi şekilde yapması gerekiyor ” diyerek sözlerini noktaladı.



Şenol Güneş sahaya indi


Siyah-beyazlı taraftarlar, maç sonrası şampiyonluk tezahüratları yaparken, teknik direktör Şenol Güneş'e de büyük destek verdi. Taraftarlar, Cenk Tosun'dan soyunma odasına giden Güneş'i getirmesi talebinde bulundu. Cenk, tecrübeli teknik adamı sahaya getirdi. Güneş, saha ortasında kendisini bekleyen oyuncularla birlikte taraftarları selamladı.


#Beşiktaş
#Başakşehir
#Galatasaray
7 yıl önce