|

'Zorla saç kestirme' iddiasına cevap

Türkiye Boks Federasyonu, Üst Minikler Avrupa Şampiyonası'na giden 'Sporcuların saçlarının zorla kestirildiği' ve '50 saatlik otobüs yolculuğu yapıldığı' iddialarını yalanladı.

Yeni Şafak
16:16 - 22/11/2015 Pazar
Güncelleme: 16:40 - 22/11/2015 Pazar
IHA

Türkiye Boks Federasyonu'nda yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Üst Minikler Boks Milli Takımı'nın katıldığı Üst Minikler Avrupa Şampiyonası'na giden sporcuların saçlarının zorla kestirildiği ve 50 saatlik otobüs yolculuğu yapıldığına dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.



Boks Milli Takımı'nın katıldığı bu şampiyonada, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak önemli bir başarı elde ettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Geleceğimiz olan gençlerin bu başarısı Türk boksunun altyapısına verilen önemin bir göstergesidir" denildi.



'Haber tamamen asılsız ve taraflı'

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, "Öncelikle haberin yazılış şekli ve içeriği tamamen yanlış ve taraflıdır. Haberciliğin ve sorumlu gazeteciliğin gereği olarak, haberi yazmadan önce federasyonumuzu ve başantrenörümüzü dinlemesi ve olayla ilgili tek taraflı değil her yönüyle bilgi aldıktan sonra değerlendirmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.



"Haberi yazan gazeteci muhalifler tarafından kullanılmış ve haber yanlış bilgilerle yazdırılmıştır" ifadesini kullanan Gözgeç, açıklamasında şunları kaydetti:



"Haberde sporcuların saçlarının zorla kestirildiği ifadesi yer almıştır. Bu kabul edilemez bir iddia ve iftiradır. Sporculara şampiyona öncesi böyle bir olayın yaşatılması onları psikolojik açıdan etkileyeceği için mümkün değildir. Federasyonumuzun görevi onları aynı zamanda manevi olarak da hayata hazırlamaktır. Milli takımımız, ev sahibi Rusya'dan sonra en fazla sporcu ile katılan ülkedir. Ülkemiz 18 sıkletin 17'sinde ringe çıkmıştır. Sporcuların saçlarının kısaltılması kararı milli takım antrenörümüzün maç içerisinde uzun saçın meydana getirdiği olumsuz durumları önlemek içindir. Kaskın altından sporcunun yüzüne gelen saçlar hem sporcuyu rahatsız etmekte hem de maçın durdurularak kaskın düzeltilmesi zorunluluğu getirmektedir. Bu durumda ringde olan sporcu önce motivasyonunu sonra da maçı kaybedebilmektedir."



'Saçları kısa sürede tekrar uzayacak'

Şampiyonanın bittiğini ve sporcuların 4 madalya ile döndüklerini belirten Gözgeç, "Saçları kısa süre sonra tekrar uzayacaktır. Bu olay 21. yüzyılda, özgürlükçü bir bakanlığın ve idarenin zamanında zorla böyle bir şey düşünmek dahi mümkün değildir. 50 saatlik otobüs yolculuğu bilgisi de gerçeği yansıtmamaktadır. Sporcular 2015 model 55 kişilik otobüs ile 24 kişi seyahat etmiştir. Kastamonu'dan yola çıkıp 12 saatlik yolculuğun ardından Batum'da istirahat ettikten sonra tekrar 12 saatlik yolculuğun ardından Anapa'ya ulaşmışlardır. Toplam yolculuk 24 saat sürmüş, arada 10 saat otelde konaklanmış ve şampiyonaya 2 gün kala Anapa'ya ulaşılmıştır. Eğer yolculuk uçak ile yapılsaydı 90 bin Türk Lirası ulaşım bedeli ödenmesi gerekecekti. Ancak otobüsle yapılan bu yolculuk 14 bin liralık maliyetle yapılmış oldu. Otobüs ile yolculuğu hem sporcular hem de aileleri tüm takım olarak katılmak istedikleri için tercih edilmiştir. Bu nedenle 8 sporcu ile gitmeyi düşündüğümüz şampiyonaya 17 sıklette katıldık" ifadelerini kullandı.



'Kendim de saçlarımı kestirdim'

Üst Minikler Boks Milli Takımı Başantrenörü Mustafa Oral ise sporcuların saçlarının zorla kestirilmediğini belirterek, "Sporcularla birlikte ben ve kafile başkanımızla berbere gittik. Onlara örnek olmak adına ve birlik beraberliği sağlamak adına kendim de saçlarımı kestirdim. Sporcuların saçlarının kısaltılması kendileri ile yapılan görüşmeler sonucunda karara bağlanmış ve uygulanmıştır" dedi.

#Türkiye Boks Federasyonu
#Üst Minikler Avrupa Şampiyonası
#Eyüp Gözgeç
#zorla saç kestirme iddiası
8 yıl önce