|

Suriye Halep'te son durum nedir?

Suriye'de terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD ile ortak hareket eden rejim güçlerinin, Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Eşrefiye ve Beni Zeyd bölgelerini ele geçirdiği bildirildi.

Yeni Şafak
15:37 - 28/07/2016 Thursday
Güncelleme: 12:39 - 28/07/2016 Thursday
Diğer

Suriye Halep'te son durum nedir? Yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Rus uçaklarının hava desteği sağladığı Esed güçleri, PYD ile hareket ederek Halep'te muhaliflerin denetimindeki Eşrefiye ve Beni Zeyd bölgelerine saldırdı. Çatışmaların ardından her iki bölgenin kontrolünün de rejimin eline geçtiği belirtildi.



Beş yılı aşkın süredir kendi halkının katleden Esed'in en büyük destekçisi olan ve DAEŞ bahanesi ile Suriye'de sivil halkı katleden Rusya yönetiminden bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanı Sergei Shoigu, Rus ve Suriye ordularının, Halep'te "insanları kurtarabilmek için geniş çaplı bir insani operasyon" başlatacağını duyurdu.



- Broşürlerle "silah bırakın" çağrısı


Öte yandan, Halep'teki yerel aktivistler, rejimin muhaliflerin yaşadığı bölgelere havadan, "silah bırakarak teslim olmalarını" içeren broşür attığını bildirdi. Broşürde, açılacak koridorlarla halkın güvenli bölgelere nakledileceğine dair bilgilerin de yer aldığı öğrenildi.



Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, bugün yaptığı açıklamada Halep'in boşaltılması için kentin değişik yerlerinde koridor açacaklarını, sivil halkın yanı sıra radikal ya da ılımlı olmasına bakılmaksızın savaşçıların da geçişine izin verileceğini duyurmuştu.




#Beni Zeyd
#Eşrefiye
#PYD
#Suriye
#Halep
8 years ago