|

Taksim meydanındaki miting nedeniyle trafiğe kapanacak yollar

Taksim meydanındaki miting nedeni ile trafiğe kapanacak yollar açıklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz. CHP'nin Taksim meydanında organize ettiği Darbelere Karşı Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi nedeniyle trafiğe kapatılacak yolları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
19:27 - 23/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 16:32 - 23/07/2016 Cumartesi
IHA
Taksim meydanındaki miting nedeni ile trafiğe kapanacak yollar

ı buradan görebilirsiniz. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, CHPnin Taksim meydanında organize ettiği Darbelere Karşı Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi nedeniyle trafiğe kapatılacak yolları açıkladı.



İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Taksim Meydanı'nda Cumhuriyet Halk Partisi'nin organizesinde yapılacak, Darbelere Karşı Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi nedeniyle trafiğe kapatılacak yollaraı açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada saat 14.00'ten itibaren tedbirler sona erene kadar Mete Kavşağından Gümüşsuyu Caddesi AKM önü Kavşağa kadar Mete Caddesi ile AKM önü Kavşaktan Belçika Konsolosluğu önüne kadar Sıraselviler Caddesinin trafiğe kapatılacağı aktarıldı.



Taksim'de düzenlenecek CHP mitingi de gözönüne alınarak ücretsiz ulaşım 24 Temmuz'a uzatıldı


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), darbe karşıtı protestolara katılmak isteyen halkın meydanlara ulaşabilmesi için 22 Temmuz saat 23:59'a kadar ücretsiz olduğunu ilan etmişti. İBB, CHP'nin 24 Temmuz'da Taksim Meyda'nında yapmayı planladığı 'Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi' göz önünde tutularak ücretsiz ulaşımın 24 Temmuz saat 23.59'a kadar uzatıldığını açıkladı. CHP'nin önerisiyle İBB meclisine taşınan öneri AK Parti grubunun da desteği ile oybirliği ile kabul edildi. Teklifi okuyan AK Parti grup başkanvekili Temel Başalan, CHP'nin Taksim mitingi nedeniyle vatandaşların ulaşımının ücretsiz sağlanması için sürenin uzatılmasına karar verildiğini ilan etti.



CHP'nin Taksim Meydanı'nda yapacağı miting


CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, partisinin ev sahipliğinde yarın yapılacak mitinge ilişkin, "Temel amacımız darbe karşıtlığımızı bir kez de Taksim'den göstermek." dedi.



Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Taksim Meydanı'nda yarın saat 18.00'de düzenleyecekleri "Cumhuriyetine, demokrasine sahip çık" mitingi ile ilgili hazırlıklarının sorunsuz şekilde sürdüğünü söyledi.



CHP olarak, 15 Temmuz günü ordu içindeki cunta ayağının darbe girişimine karşı net bir duruş ortaya koyduklarını aktaran Bingöl, "O gece Genel Başkanımız başta olmak üzere bütün örgütümüz, milletvekillerimiz ortak sesle, tıpkı bundan önce olduğu gibi bu darbe girişimine de karşı bir duruş sergiledik." ifadesini kullandı.



"Temel amacımız darbe karşıtlığımızı bir kez de Taksim'den göstermek." diyen Bingöl, şunları kaydetti:



"Bu mitingi düzenlememizin amacı, bütün örgütlerimizle, Türkiye'nin birleştirici gücü olan CHP'nin düzenlediği büyük buluşma ile darbe karşıtı tutumuzu iyice pekiştirmek. Darbe nereden gelirse gelsin, hangi güçlerden gelirse gelsin, darbe başarıya ulaşsa ya da ulaşmasa dahi bütün darbelere karşı olduğumuzu alanlarda da göstermek, haykırmak. Sadece CHP'liler değil, 78 milyon vatandaşımız oraya gelip, ortaklaşarak bu darbe karşıtlığımızı daha gür bir sesle ifade etmek istiyoruz."



#Taksim meydanı
#miting
#chp
#trafiğe kapatılacak yollar
#İstanbul emniyet müdürlüğü
8 yıl önce