|

Tam Güneş Tutulması canlı izle

Tam Güneş Tutulmasını canlı izlemek için sayfamızdan faydalanabilirsiniz. Şu sıralarda Tam güneş tutulması ABD'den izlenmeye başladı.

Yeni Şafak
20:20 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 20:42 - 21/08/2017 Pazartesi
Diğer
Tam güneş tutulması canlı izle
Tam güneş tutulması canlı izle
Güneş tutulması Türkiye'den izlenemiyor. Tutulma
ABD
'nin kuzeybatısındaki Oregon'dan güneydoğusundaki Güney Carolina'ya kadar 14 eyaletten izlenebiliyor.

Tutulma boyunca ülkenin bir uçtan bir ucu yaklaşık 2 dakika 40 saniye boyunca karanlıkta kalacak.

ABD'yi boydan boya geçen hat üzerinden hava açık olacağı için tutulma rahatlıkla izlenebiliyor.

Ülke tarihinde ilk kez tam güneş tutulmasını bu akşam yaşayan Amerikalılar tüm hazırlıklarını yaptı. Tarihi anı izlemek için dakikaları sayan müthiş kalabalığın heyecanlı bekleyişi sona erdi. ABD'nin ilk tam güneş tutulması başladı.

Yaklaşık 2 dakika 40 saniye boyunca ülkeyi karanlığa gömecek olan doğa harikası hakkında haber ajansları ABD'den ilk görüntüleri geçmeye başladı.

Bu arada ABD tarihinin en yoğun trafik karmaşasını da yaşıyor. Tutulmayı izlemek için milyonlarca insan küçük kentlere doğru hareket etti. Oregon'da kurulan bir festival alanında tam 30 bin kişi bulunuyor.

ABD’de halk güneş tutulmasını izleyebilmek için yollara döküldü

ABD’de milyonlarca kişinin merakla beklediği, bilim insanlarının ‘tarihin en büyüklerinden biri’ olarak nitelendirdiği güneş tutulmasını izlemek için halk yollara döküldü.ABD’de sabahın ilk ışıklarından itibaren yola çıkan Amerikalılar, otoyollarda uzun kuyruklar oluşturdu. ABD’nin en büyük otoyolu olarak bilinen Kanada’dan Miami’ye uzanan (95) New Jersey Turnpike ve Pennsylvania’dan Ohio eyaletine bağlanan 276 ve 76 numaralı otoyollarda gece boyunca uzun kuyrukların oluştuğu belirtildi.ABD Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tarafından ABD’de güneş tutulmasının net olarak izlenebileceği açıklamasının ardından aylar öncesinden başlayan hazırlıklarda artık son saatlere gelindi.ABD’den net olarak izlenecek güneş tutulması için milyonlarca insan günler öncesinden belirlenen eyaletlere akın etti. Hafta sonu akşam saatlerinde başlayan otoyollardaki yoğunluğun halen devam ettiği belirtiliyor. Tarihin en büyük güneş tutulmalarından birisinin saatler sonra yaşanması bekleniyor.


#Tam güneş tutulması
#güneş tutulması canlı izle
#canlı
7 yıl önce