|

Tekirdağ'da " Fener Alayı" düzenlendi-Tekirdağ haberleri

Tekirdağ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Fener Alayı" düzenlendi.

Yeni Şafak
21:03 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 18:06 - 28/10/2016 Cuma
AA

Tekirdağ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla "Fener Alayı" düzenlendi.



Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte, Köprübaşı Meydanı'nda toplanan grup, ellerindeki meşalelerle Hükümet Caddesi'nden Tarihi Belediye Binası önüne kadar yürüdü.



29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Tekirdağ'da Atatürk Anıtına Çelenk sunumuyla başladı.


T


ekirdağ Valiliği tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk sunma törenine, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Osman Şimşek'in yanı sıra birçok vatandaş katıldı.



Çelenklerin Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törende bir konuşma gerçekleştiren Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, “Türk milletinin genlerinde olan, bağımsız ve hür yaşamam arzusuyla birleştiğinde yanan Cumhuriyet ateşinin 93. yılını gururla kutluyoruz. Açtığınız bu yolda durmadan ve duraksamadan önümüze çıkan hiçbir engele boyun eğmeden vakur bir millet duruşuyla yürüyoruz. Bizlere sadece Cumhuriyetin ilkelerine sıkıcı bağlı olmanın gerekliliğine değil, hukukun üstünlüğü, demokrasi, uygarlık ve çağdaşlık ideallerinin vazgeçilmez bir zorunluluk olduğuna inanmayı öğrettiniz. Sizin bizlere öğrettikleriniz ve vasiyet ettikleriniz bugün hepimizin aklında ve yüreğinde canlı bir güç olarak yaşıyor ve bizlere rehberlik ediyor. Gösterdiğin hedef doğrultusunda bu büyük milletin yürüyüşü, hiçbir zaman durmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır“ diye konuştu.






#29 Ekim
#fener alayı
#Tekirdağ
7 yıl önce