|

3D TV üretimi bitiyor

Gözlük ile izlenen ve Üç Boyutlu Televizyonun (3-Dimensional Television) kısaltması olarak bilinen bu televizyonlar artık büyük firmalar tarafından üretilmiyor.

Yeni Şafak
13:48 - 28/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:52 - 28/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Teknolojinin gelişmesi ve 4D, HDR ve akıllı TV gibi seçeneklerin daha da gelişmesi sonrası TV üreticileri birer birer 3D TV'leri üretimden kaldırıyor. LG ve Sony, Vizio, Sharp ve TCL de dahil olmak üzere diğer TV yapımcılarını takip ederek, 3D teknolojisini ürün hatlarından kaldırdı. LG ve Sony artık 3D film ve TV şovlarını izleyebilmek için üreteceği TV'Lere bu özelliği koymayacak. LG ürün müdürünün açıklamasına göre, yedi yıl sonra, 3D özelliği evrensel olarak asla benimsenmedi ve evde kullanılmak üzere TV seçerken bir satın alma faktörü olmadı.



2010 yılında çıkan Avatar filmi, 3D seçeneği ile sinemada büyük bir gişe başarısı elde etmiş, sonrasında 3D TV'lere olan ilgi kat kat artmıştı. NPD Group'a göre, 2o12'de, TV'lerde harcanan tüm paranın %3'ü 3D TV'lerden oluşuyordu. Fakat geçen zamanda gelişen teknoloji ile yeni nesil TV'ler çıkmaya başladı. Bu yüzden TV üreticileri beklentileri karşılayacak şekilde yeni nesil TV'leri kullanıcılara sunmaya çalışıyor.









#3D
#3D TV
7 yıl önce