|

4 yaşındaki çocuk Siri'yle annesinin hayatını kurtardı

İngiltere'de Roman isimli 4 yaşındaki bir çocuk, Siri yardımıyla acil servis 999'u aradı ve yardım istedi. Annesinin yerde hareketsiz bir şekilde yattığını ve nefes almadığını aktaran çocuk, bu şekilde annesinin hayatını kurtarmış oldu.

Yeni Şafak
16:34 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 18:00 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Apple, akıllı asistanı Siri ile rakiplerinden sıyrılmayı başarıyor.
Apple, akıllı asistanı Siri ile rakiplerinden sıyrılmayı başarıyor.

Akıllı telefon kullanımının bağımlılık yaptığı biliniyor. Bu nedenle de fazlasıyla eleştiriliyor. Fakat sırf bağımlılık yaptığı için faydalarını görmezden gelemeyiz. Bildiğimiz üzere Apple'ın mobil cihazlarında akıllı asistan Siri kullanılıyor. Bu asistan birçok ihtiyacın karşılanmasını sağlıyor. Hatta gerektiğinde hayat bile kurtarabiliyor.



Geçtiğimiz günlerde İngiltere'de hayli ilginç bir olay yaşandı. 4 yaşındaki bir çocuk, Siri yardımıyla acil servis 999'u aradı ve yardım istedi. Annesinin yerde hareketsiz bir şekilde yattığını ve nefes almadığını aktaran çocuk, bu şekilde annesinin hayatını kurtarmış oldu.






Telefon konuşmalarından da anlaşıldığı üzere 4 yaşındaki Roman polisi arıyor ve annesinin öldüğünü söylüyor. Bunun üzerine olay yerine polis ve sağlık görevlileri sevk ediliyor. Baygın olduğu anlaşılan kadın, hastanede tedavi edildikten sonra taburcu ediliyor ve çocuklarıyla birlikte evine geri dönüyor.



Komuta Kontrol Birimi'nden Ade Adelekan, Roman'ın acil servisi arayabilmesinin önemini vurguladı:



  • Bu olay, evdeki küçük çocuklara ev adresini öğretmenin veya acil bir durumda polisi nasıl arayacaklarını göstermenin önemini kanıtlıyor. Burada teknolojinin müthiş bir faydasını görüyoruz. Siri sayesinde acil servisi arayan Roman, inanılmaz bir işe imza attı. O artık ailesinin gurur duyması gereken bir çocuk.
#Apple
#Siri
7 yıl önce