|

ABD seçimlerinin galibi Facebook ve Twitter

ABD başkanlık seçimlerini tüm dünya ilgiyle takip etti. Seçim gecesinin sanal âlemdeki kazananı ise ortaya çıktı. Facebook ve Twitter seçim gecesi takip edilen en önemli iki platform oldu.

Yeni Şafak
13:42 - 10/11/2016 Perşembe
Güncelleme: 13:47 - 10/11/2016 Perşembe
Yeni Şafak

ABD Başkanlık seçimlerine ait istatistikler yavaş yavaş ortaya çıkıyor. ABD seçim sonuçları en az TV'ler kadar Facebook ve Twitter üzerinden anlık olarak takip edildi. Seçim sonuçlarının açıklanmasından hemen sonrası ile seçim gecesi web trafiği arasında yüzde 15 fark olması dikkat çekti.



Bu 'beklenen' bir gelişme olsa da insanların izleme alışkanlıklarının değiştiğinin göstergesi olarak değerlendirilebilir. Televizyon ekranlarına yerine Telefonlar, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar üzerinden seçim sonuçlarının izlenmesi önemli bir değişiklik. Geniş bant analiz şirketi Sandvine tarafından paylaşılan

göre televizyon hala 'geleneksel' gücünü korusa da seçim gecesi Facebook ve Twitter'in vatandaşlar tarafından öncelikli durak olduğunu gösteriyor. Twitter seçim gecesi ortalama trafiğinin 2 katı oranına çıkarken, Facebook üzerinde yüzde 30'luk ortaya çıktığı görülüyor.





Seçim gecesi dizi ve film izlenmedi


Seçim sonuçlarının kaybedeni ise Netflix oldu. Normal şartlarda Kuzey Amerika'daki en büyük trafik kaynağı olan Netflix'in trafiği seçim gecesi yüzde 25 oranında düşüş yaşamış. Bu durum da seçim gecesi halkın seçimlere odaklanarak film ve dizi izlemediğini gösteriyor.



#Facebook
#Twitter
#ABD seçimleri
7 yıl önce