|

ABD'de siber saldırı paniği

Dünya genelinde Twitter, Whatsapp, Spotify gibi sitelere erişimde sorun yaşanırken, saldırının ABD'nin doğu yakasından tüm eyaletlere yayılması, ülkede paniğe neden oldu.

Yeni Şafak
00:37 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:59 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Gerçekleştirilen DDoS saldırılarından dolayı onlarca popüler siteye erişim sağlanamıyor. ABD tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, saldırıların incelendiği söylenirken, saldırıya uğrayan siteler arasında Spotify, Reddit, Twitter, PlayStation Network, Netflix, SoundCloud ve birçok site bulunuyor.



Çin ve Rusya iddiası


Popüler sitelere erişimde soruna neden olan dev siber saldırıyı Çin ve Rusya'nın ABD'ye karşı yaptığı iddia ediliyor. DDos saldırısının ardından ABD'nin %78'inde internetin kesildiği iddia ediliyor. Yaşanan saldırının ardından ABD'nin milyarlarca dolar zarara uğradığı belirtiliyor.



Ddos saldırısı nedir?


Çoklu sistemlerde hedef sistemin kaynakları ya da bant genişliği istilaya uğradığı zaman oluşur, bunlar genellikle bir veya birden fazla web sunucusudur. Bu sistemler saldırganlar tarafından çeşitli yöntemler kullanılarak bağdaştırılır. Sunucuya çok sayıda bilgisayar üzerinden istekler gönderilerek sunucu sürekli meşgul edilir. Böylece sunucu siteye erişmeye çalışan kullanıcılara yoğunluktan dolayı yanıt veremez.




#Siber Saldırı
#ABD
#Twitter
#Whatsapp
8 yıl önce