|

ABD’nin Müslümanlara koyduğu yasaktan etkilenenlere ücretsiz ev

İnsanların seyahatlerinde konaklayacak yer bulmasını, mekân sahiplerinin kiralamasını sağlayan popüler web uygulaması Airbnb, ABD Başkanı Trump’ın Müslümanlara yönelik aldığı son yasak sonrası ücretsiz ev vereceğini duyurdu.

Yeni Şafak
10:33 - 30/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 10:35 - 30/01/2017 Pazartesi
Yeni Şafak

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın Cumartesi günü Müslümanlara yönelik getirdiği yasak sonrası teknoloji dünyasından tepkiler gelmeye başladı. Dünyaca ünlü popüler web uygulaması Airbnb şirketinin kurucusu ve CEO'su Brian Chesky Facebook'ta Airbnb'nin mültecilere ve inişleri yasaklanarak şehirlerine varamayan insanlara ücretsiz ev sağlayacağını yazdı. Bu paylaşımı Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg'un da beğenmesi dikkat çekti.



Brian Chesky konu hakkında kendine soru soranlara : “3 Milyar evimiz var, yani kesinlikle insanlara kalacak bir yer bulabiliriz." cevabını verdi. Dünyaca ünlü teknoloji blogu Mashable'a konuşan bir Airbnb sözcüsü ise konuyla ilgili daha detaylı bilginin ileriki günlerde paylaşacağını söyleyerek “Bu durum karşısında tıpkı afete müdahale araçlarımız gibi var olan birçok aracımızı kullanacağız." İfadelerini kullandı. Airbnb'nin “afete müdahale servisi" ihtiyaç duyulduğunda yerinden olmuş insanların, ücretsiz bir şekilde ağırlanmasını sağlıyor. Yakın geçmişine bakıldığında İtalya'nın merkezinde gerçekleşen depremde ve Şili'deki kontrol altına alınamayan yangında bu servis aktif olarak kullanılmıştı.





ABD seçimleri süresince Donald Trump ile çalışabilecekleri yönünde açıklamalarda bulunan Airbnb liderleri son mülteci kararı sonrası tepkilerini dile getirdi.



#Brian Chesky
#Airbnb
#Donald Trump
#Mülteciler
7 yıl önce