|

Acil durum sirenlerini hackleyerek paniğe neden oldular

ABD'nin Dallas kentinde bir grup hacker, şehrin acil durum sirenlerini hackledi. Ansızın sirenlerin tüm şehirde yankılanmasına neden olan grup, büyük bir panik oluşturdu. 911 acil servis hattı aşırı yoğunluktan çökme noktasına geldi.

Yeni Şafak
11:56 - 10/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:57 - 10/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Acil durum sirenleri, doğal afet gibi durumlarda insanları uyarmak için kullanılıyor.
Acil durum sirenleri, doğal afet gibi durumlarda insanları uyarmak için kullanılıyor.

Teknolojinin her geçen gün gelişmesi, girişimciler kadar art niyetli insanların da iştahını kabartıyor. Hackerlar, her seferinde farklı mecralarda yeni taktikler geliştirerek isimlerini ön plana çıkarmaya çalışıyor.

Bunun son örneği geçtiğimiz gün ABD’nin en büyük şehirlerinden biri olan Dallas’ta gerçekleşti. Texas eyaletine bağlı Dallas’ta hackerlar, 156 acil durum sirenlerini hackledi.

Dallas’ta bu sirenler genellikle fırtınalı havalarda insanları uyarmak için çalınıyor. Sirenle birlikte kuvvetli bir fırtına geleceğini tahmin eden binlerce kişi tedirgin oldu. Bir şehir sözcüsü, sirenlerin çaldığı saatte ortalamanın 2 katı acil servis araması yapıldığını söyledi. Bu nedenle 10 saniye içinde cevaplanan acil servis aramalarının bekleme süresi 6 dakikaya uzadı.

ABD'nin ağ altyapı güvenliği tartışılıyor

Bu saldırıyla birlikte ABD’nin ağ altyapısının güvenliği de sorgulanmaya başladı. Zira şubat ayında, bazı radyo istasyonları hacklenmiş ve ABD Başkanı Donald Trump aleyhinde rap şarkı çalınmıştı. Ocak ayında ise bir Rus hacker grubu, dünyada ilk kez enerji istasyonlarına hacker saldırısında bulunmuştu.

Dallas yetkilileri 156 acil servis sirenlerinin nasıl hacklendiğini ve sistemdeki eksikleri araştırıyor. Şehirde yaşayanlara acil durumu haber vermek için bir mesajlaşma ağının kurulması hedefleniyor.

#ABD
#Dallas
#Hacker
7 yıl önce