|

Adobe, Flash’ı bitirme kararı aldı

Yüksek RAM ve batarya tüketimiyle bilinen Adobe Flash sonunda tarihe karışıyor. Adobe tarafından yapılan açıklamada, hem mobilde hem de masaüstünde Flash desteğinin kesileceği tarih açıklandı.

Yeni Şafak
11:48 - 26/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:49 - 26/07/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Adobe Flash Player genellikle çökme sorunuyla biliniyor ve bilgisayarın performansını düşürüyor.
Adobe Flash Player genellikle çökme sorunuyla biliniyor ve bilgisayarın performansını düşürüyor.

Apple’ın kurucusu Steve Jobs, 2010 yılında yaptığı konuşmada Flash hakkında olumsuz görüşlerini açıkladığında birçok kişi anlam verememişti. Zira 2014’te dahi görüntülenen sitelerin yüzde 80’inde Flash içerik kullanılıyordu.

Fakat Steve Jobs, Flash’ın yüksek RAM ve güç tüketimi yaptığını açıklamış, bu nedenle Apple cihazlarında Flash olmayacağını ve HTML5 çalışacağını ifade etmişti. Nitekim öyle de oldu… HTML5’in Flash’a göre daha makul olduğunu gören birçok site, bu sürüme geçiş yapmaya başladı. Böylece her geçen yıl Flash’ın popülerliği azaldı.

Hatta Mozilla Firefox ve Google Chrome’da da kademeli olarak Flash’ın kaldırılacağı açıklanmıştı. Bugün yapılan açıklamayla Flash’ın sahibi Adobe da Flash’tan umudunu kestiğini resmen duyurmuş oldu. 2020 yılı itibarıyla Adobe, Flash desteğini ve geliştirilmesini sona erdireceğini açıkladı.

Adobe’un bu açıklaması şüphesiz akıllara Steve Jobs’un, Flash hakkındaki öngörülü yorumunu getirdi. Zira Apple’ın babası Jobs, dünya çapında yaygın olarak kullanılan Flash’ın işlevsel olmadığını ve değiştirilmesi gerektiğini öngörmüş ve bu nedenle kendi ürünlerinde (iPhone, iPad) destek vermeyeceğini açıklamıştı.

#Adobe
#Flash
#Steve Jobs
7 yıl önce