|

AirPods satışları şaşırttı

Apple'ın kablosuz kulaklığı AirPods'un satış değerleri şaşırttı. Tasarımı, aşırı pahalı satış fiyatı ve yüksek SAR değeri nedeniyle eleştirilen AirPods, satışa çıktıktan sonra kısa süre içinde kablosuz kulaklık sektöründe bir numaraya yerleşmeyi başardı.

Yeni Şafak
16:02 - 15/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

Apple'ın iPhone 7 ile birlikte tanıttığı kablosuz kulaklığı AirPods uzun süre konuşulmuştu. Kolay kullanım sağladığı için beğenilen AirPods, aşırı pahalı olması, tasarımı ve sağlıksız oluşuyla da eleştirilmişti.



AirPods'un özellikle fiyatından ötürü çok satmayacağı görüşü hakimdi. Fakat açıklanan rakamlar birçok kişiyi şaşırttı. Slice Intelligence ekibinin yaptığı araştırmada Apple AirPods'un kısa bir süre içinde kablosuz kulaklık piyasasını ele geçirdiği görülüyor.





Gördüğümüz üzere AirPods'dan önce kablosuz kulaklık sektörünün açık ara hakimi yüzde 24.1 ile Beats'miş. AirPods'un piyasaya çıkmasıyla Beats'in kullanım oranının yüzde 15.4'e düştüğü göze çarpıyor. Beats ile birlikte Jaybird, Plantronics, LG, Sennheiser ve Samsung da düşüş yaşayan diğer markalar.



AirPods ise kısa süre içinde yüzde 26'lık kullanım oranına ulaşarak kablosuz kulaklık sektörünün açık ara lideri haline gelmiş. İlerleyen dönemlerde bu oranın artacağı öngörülüyor.



Apple AirPods ülkemizde 779 liradan satışa sunulmuştu.



#Apple
#AirPods
7 yıl önce