|

AirPods tamir edilemiyor

Teknoloji pazarına çıkan en yeni ürünleri parçalara ayıran iFixit ekibi, bu kez de Apple'ın kablosuz kulaklığı olan AirPods'u parçalara ayırdı. Ekibin yaptığı incelemeye göre AirPods, tamir edilemeyen bir tasarımın yanı sıra oldukça kalitesiz bir mikroçipe sahip.

Yeni Şafak
12:21 - 21/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:19 - 21/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Dünyanın en önde gelen teknolojik ürünlerini alarak asıl yüzlerini ortaya çıkaran iFixit ekibi, teknoloji meraklılarınca yakından takip ediliyor. Bu çılgın ekip en yeni teknolojik cihazları parçalarına ayırarak her parçanın kalitesi hakkında kullanıcılarına bilgi veriyor.



Söz koşunu ekibin sıradaki konuğu Apple'ın övünerek satışa yeni sunduğu AirPods. Ekip Apple'ın bu cihazını parçalarına ayırırken epey zorlandı. iFixit ekibi, cihazda normal standartlarda yapıştırıcılar ve bağlantılar yerine ZIF konnektörünün kullanıldığını ifade ediyor.Yani bu durumda cihazın ve taşıma kutusunun içi açabilmek için AirPods'u komple geri birleştirilemeyecek şekilde parçalamanız gerektiriyor. Hal böyle olunca bozulan AirPods'ların tamiri nasıl yapılacak bilinmiyor. Apple bu sorunu çözebilmek için büyük bir ihtimalle bozulan cihazları yenisi ile değiştirecek.






Ayrıca başka bir konuya daha dikkat çeken ekip, Apple'ın öve öve bitiremediği kulaklığında kullandığı Mikro işlemcilerin oldukça düşük kalitede olduğunu iddia ediyor. Bununla da bitmediğini ve Mikro Çiplerin lehim bağlantılarında baloncukların bulunduğunu belirtiyor. Yani Mikro Çiplerin bağlantılarının bile çok kötü olduğu anlaşılıyor.






Apple'ın 779TL etiket fiyatı ile satışa sunduğu AirPods'un tamir üretimi itibari ile mümkün görünmüyor. Zira belirtilene göre fiyatının karşılığı bir donanımda kullanıcılarını beklemiyor. Hal böyle olunca Apple, sorun yaşayan AirPod sahiplerinin cihazlarını yenisi ile değiştirmek zorunda kalabilir.







#AirPods
#Apple
#iFixit
7 yıl önce