|

Akıllı otolara koruma kalkanı

Akıllı otomobilleri korsanlardan korumayı hedefleyen yazılım platformu geliştirildi. Yeni platform akıllı otomobillerin ağ bağlantılarını güvence altına alacak çözümlerin üretilmesini sağlıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/10/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:38 - 21/10/2016 Cuma
Yeni Şafak

Akıllı otomobillerin bilgi güvenliği, sürüş güvenliğini de etkileyen önemli bir konu. Bu noktada özellikle bağlantı modülünün güvenliği hayati önem taşıyor. Güvenlik çözümleri üreten Trend Micro, akıllı otomobilleri siber saldırganlardan korumayı hedefleyen yeni yazılım geliştirme platformunu sektöre sunduğunu duyurdu.



MICROSOFT'LA BİRLİKTE


Microsoft ile geliştirilen yazılım geliştirme aracı, IoT Expo etkinliğinde tanıtıldı. Yeni platform, akıllı otomobillerin ağ bağlantısını güvence altına alacak yazılımların geliştirilmesini sağlayacak.



KORSANLARIN HEDEFİNDE


Özellikle 3G, 4G, WiFi, Bluetooth gibi bağlantılara sahip Araç Bilgi-Eğlence sistemleri (In Vehicle Infotainment-IVI) ve Telematik Kontrol Ünitelerinin güvenliğinin üst düzeyde sağlanması hedefleniyor. Bu bileşenlerin saldırıya uğraması da normal siber saldırılarla aynı yöntemlerle gerçekleşiyor.



GERÇEK ZAMANLI TEHDİT KORUMASI


Saldırganlar araçtaki yerleşik yazılımları 'hack'leyerek otomobilin tüm sistemlerine sızabiliyorlar. Yeni platform 'Trend Micro Smart Protection Network'e otomatik bağlanabiliyor. Makine öğrenimi teknolojisiyle olağan dışı hareketler gözlemlenebiliyor. Platform, bir çok 'Nesnelerin İnterneti' platformunu destekliyor ve gerçek zamanlı tehdit koruması sunuyor.


#Akıllı otomobiller
#Microsoft
7 yıl önce