|

Akıllı saat pazarında büyük ittifak

Apple'ın akıllı saatini duyurmasından sonra İsviçreli saat şirketi TAG Heuer, yanına Google ve Intel'i alarak Android Wear teknolojisi kullanan bir akıllı saat geliştirmek için kolları sıvadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 10:30 - 21/03/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Giyilebilir teknoloji pazarında rekabet her geçen gün artıyor. Özellikle Apple'ın bu alana girmesi pazarda tüm dengeleri değiştirecek. 2014'te 89 farklı üretici toplam 6,8 milyon adet akıllı saat satışı gerçekleştirdi. Kısa bir süre önce akıllı saatini duyuran Apple ise pazarda taşları yerinden oynatacak ciddi bir ağırlığa sahip. Çünkü Apple'ın tek başına verdiği saat siparişi 6 milyona adede yakın.



BUGÜNE KADAR SAMSUNG HAKİMDİ


Bugüne kadar pazarda hakim konumda olan Samsung'un şimdiye kadar sattığı akıllı saat miktarı ise 1,2 milyon adedi bulmuş durumda. Bu rakamla Samsung akıllı saat pazarının yüzde 17,65'sini elinde tutuyor. Ancak Apple'ın pazara girişi en büyük darbeyi Samsung'a vuracak ve satış payını düşürecek. Araştırma şirketleri üretilerek pazara sevk edilecek akıllı saat miktarının bu yıl 8 kat artacağını ve 40 milyon adede ulaşacağını öngörüyor. Akıllı saat pazarının 2019 yılı beklentisi ise 79 milyon adedi buluyor.



İSVİÇRELİLER BOŞ DURMUYOR


Bu arada dünya saat pazarının önde gelen oyuncusu İsviçreliler de boş durmuyor. Tüketicilerin klasik saatlerden akıllı saatlere yönelmesine karşı önlem alınıyor. Son dönemde akıllı saatlerin klasik saat tasarımına sahip olması bu endişenin artmasının önemli nedenlerinden. Bu noktada bir gelişme geçtiğimiz günlerde yaşandı. İsviçreli ünlü saat üreticisi TAG Heuer, teknoloji devleri Google ve Intel ile işbirliğine gitti. TAG Heuer'in saat tecrübesi, Google ve Intel'in teknolojik birikimi birleştiğinde sektörde dengelerin değişeceğini peşinen söylemek gerek.



Gençlerin gözdesi


Turkcell'in T - Fit adlı akıllı bilekliği sağlıklı bir yaşam sürmek için, attığınız adım sayısı, kat ettiğiniz mesafe ve harcadığınız kaloriyi takip etme imkanı sağlıyor. Bu sayede daha fazla yürüyüş yapmak için kendinizi motive edebiliyor ve yeni hedefler belirleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda saat ve titreşimli alarm özelliği taşıyan bileklik, uyku kalitesi takibi için de kolaylık sağlıyor. Ayrıca alarmı kurduğunuzda çevreyi rahatsız etmeden sizi titreşimle uyandırıyor. Turkcell T-Fit'e çeşitli renk seçenekleriyle sahip olabilirsiniz. Turkcell Fit Mobil Uygulaması Android 4,3 ve üzeri sürümleri destekliyor. Turkcell T - Fit akıllı bileklikten, saat bilgisi ve şarj durumunu, üzerinde yer alan 0,49 inç OLED ekran aracılığıyla görebilirsiniz. Özel bir bilek hareketiyle aktif hale gelen Turkcell T - Fit'in sayesinde, bluetooth 4.0 teknolojisiyle eş zamanlanan mobil uygulamasında yer alan verilere pratik şekilde erişim sağlayabilirsiniz.



Cebiniz için ücretsiz koruma


Android işletim sistemli telefon veya tabletinizi çalınma ya da kaybolması durumunda bulmanızı sağlayacak ücretsiz bir hizmet var. Kaspersky Lab tarafından yayınlanan Phound! adlı uygulamayla, cihazınıza uzaktan erişebilir, kilitleyebilir, GPS, GSM veya Wi-Fi ağlarını kullanarak cihazın yerini kolayca bulabilirsiniz.


#akıllı saat
#mobil
#Google
#Intel
9 yıl önce