|

Akıllı telefonlara büyük indirim yolda

Elektronik cihazlarda bir seneden beri uygulanan TRT bandrolü uygulaması, Danıştay kararı ile iptal edildi. Akıllı telefonlarda ciddi bir indirime neden olması beklenen bu karın ise ne zaman uygulamaya alınacağı ise henüz bilinmiyor.

Yeni Şafak ve
17:00 - 25/06/2017 Pazar
Güncelleme: 18:33 - 25/06/2017 Pazar
Diğer
Elektronik cihazlara uygulanan TRT bandrolü Danıştak kararı ile iptal edildi.
Elektronik cihazlara uygulanan TRT bandrolü Danıştak kararı ile iptal edildi.

Elektronik cihazlarda bir seneden beri uygulanan TRT bandrolünün kaldırılması gündemde. TRT bandrolü ile alıcısı olsun olmasın internete bağlanan cep telefonları yüzde 6 ve 7 oranında, tablet ve bilgisayarlar da yüzde 2 ve 3 oranında vergiye tabii tutulmuştu. Bandrol uygulamasının sona ermesi akıllı telefon ve tabletlerin fiyatlarını aşağıya çekebilir.

Milletvekillerinden bazıları TRT bandrolünün kaldırılması için Danıştay’a başvurdu, başvurudan olumlu yanıt alındığı duyuruldu. Danıştay, vekillerin başvurusu üzerine akıllı telefon ve tabletlerden TRT’ye aktarılmak üzere bandrol ücreti adı altında vergi alınması kararını iptal etti.

Technotoday'in haberine göre bu kararın ardından yakında akıllı telefon fiyatlarının ucuzlaması söz konusu.

Fiyatlarda ne kadar düşüş yaşanacak?

TRT bandrolünün kaldırılmasının ardından piyasada bulunan markaların amiral gemisi olan akıllı telefonlarında fiyatlarıyla doğru orantılı bir düşüş yaşanması bekleniyor. Kararın ne zaman uygulamaya alınacağına dair ise henüz bir açıklama gelmedi.

#TRT bandrolü
#Akıllı telefon
#Elektronik cihaz
7 yıl önce