|

Almanya ırkçılık için bu kez teknolojiyi kullanacak

Her fırsatta ırkçı bir politika izleyen Almanya, yeni bir skandala daha imza atmaya hazırlanıyor. Mülteci kökenlileri ülkesine almak istemeyen Almanya, ses tanıma teknolojisini kullanmayı planlıyor. Söz konusu teknoloji, mültecilerin şivesinden geldikleri bölgeyi tespit edecek ve girişini engelleyecek.

Yeni Şafak
10:29 - 18/03/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:38 - 18/03/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Alman hükümeti, mültecilerin girişini engellemek için ses tanıma sistemi kuruyor.
Alman hükümeti, mültecilerin girişini engellemek için ses tanıma sistemi kuruyor.

Almanya, mülteci kökenli insanların ülkeye girişini sınırlamak için elindeki tüm imkanları kullanıyor. 2015 yılında 890 bin mülteci kabul edeceğini açıklayan ülke, 2016 yılında bu sayıyı 280 bine geri düşürdü. Yaşanan savaş yüzünden zor durumda kalan mültecilere yardım eli uzatmayan Almanya, bununla da kalmayıp mültecilere karşı ırkçı bir tutum sergilemekte ve ırkçılık kavramını her geçen gün körüklemekte.



Son olarak ise Almanya, zor durumda olan ve Almanya'ya sığınmak isteyen mültecileri tespit edecek bir teknoloji kullanmaya hazırlanıyor. Söz konusu teknoloji, Almanya'nın ırkçı tutumunu tüm açıklığı ile gözler önüne seriyor.



Kullanılacak bu teknoloji bankada ve sigortada kullanılan ses tanıma sistemlerine benziyor. Kişilerin şivesini algılayan teknoloji, gelen kişinin hangi bölgeden geldiğini tespit edecek. Fakat uzmanlar, bu sistemin büyük sıkıntılar doğuracağını düşünüyor. Bu teknolojinin, Almanya'nın ihtiyacı olan mültecileri de eleyerek ülkeye girişini engelleyeceği düşünülüyor ve sistemin ülkeye zarının olacağı dile getiriliyor. Uzmanlar sorunun çözümü için ise yetişmiş filologların yeterli olacağı görüşünde.



Lakin tüm olumsuzluklara rağmen sistem, iki hafta içerisinde Almanya'da kullanılmaya başlayacak. Eğer Alman hükümeti sistemin sorunsuz bir şekilde çalıştığı kanaatine varırsa, 2018 yılında yaygın bir şekilde kullanılmaya başlayacak.


#Almanya
#Mülteci
#Ses tanıma sistemi
7 yıl önce