|

Amazon Bitcoin'e rakip oluyor

Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi olan Amazon, Bitcoin'e rakip olmak için kolları sıvadı. Amazon'un proje için 3 tane kripto para birimi domain adı alarak ilk adımı attığı belirtiliyor.

Yeni Şafak
14:23 - 2/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 14:25 - 2/11/2017 Perşembe
Diğer
E-ticaret devi Amazon, dünya çapında en değerli şirketler arasında bulunuyor.
E-ticaret devi Amazon, dünya çapında en değerli şirketler arasında bulunuyor.

Son dönemde peş peşe kırdığı rekorlar ile adından sıkça söz ettiren Bitcoin'e online dünyanın en büyük isimlerinden biri rakip olmaya hazırlanıyor.

Online alışveriş devi Amazon, kripto sanal para birimi Bitcoin'e rakip olmak için kolları sıvadı.

NTV'de yer alan habere göre, Amazon 3 tane kripto para birimi domain adı alarak bu proje için ilk adımı attı.

  • amazonethereum.com
  • amazoncryptocurrency.com
  • amazoncryptocurrencies.com

Piyasa değeri açısından dünyanın en büyük döviz borsası işletmecisi olan Chicago merkezli CME Group (Chicago Ticari Takası) , bu yılın sonunda dijital para birimi Bitcoin'in vadeli işlem sözleşmelerinin arzına başlayacağını duyurmuş, ilk kez 2009 yılında kullanıma giren dijital para birimi Bitcoin bu açıklama ile dün bir rekor daha kırmıştı.

Bu haberin ardından Bitcoin 6 bin 450 doları görerek rekor kırmıştı. Bitcoin'in güncel değeri ise 7 bin dolara yaklaştı.

Bitcoin artık hükümetlerin de dikkatini çekmeyi başarmış durumda. Örneğin Büyük Okyanus'un güneyinde yer alan ada ülkesi Vanuatu, vakandaşlık hakkı için dijital para Bitcoin'i de kabul edeceğini açıkladı.

#Bitcoin
#Amazon
6 yıl önce